Duitslandweb logo Duitslandweb

China dreigt met consequenties als Duitsland Huawei uitsluit bij 5G

Kort nieuws - 6 januari 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Als Duitsland het Chinese bedrijf Huawei uitsluit bij aanbestedingen voor de aanleg van een 5G-netwerk, heeft dat consequenties. Dat heeft een Chinese diplomaat die op de ambassade in Duitsland werkt tegen de Chinese krant 'Global Times' gezegd.

De Chinese diplomaat, die op de ambassade in Duitsland over economische aangelegenheden gaat, dreigde indirect met consequenties voor Duitse bedrijven die actief zijn in China. Als Huawei niet wordt toegelaten bij de aanbesteding, is dat een slecht voorteken voor de Chinees-Duitse economische samenwerking, aldus de diplomaat. Ook voor de bilaterale betrekkingen tussen beide landen zou het een stap terug betekenen.

Verschillende Bondsdagfracties willen niet dat Huawei het 5G-netwerk in Duitsland aanlegt, omdat het bedrijf nauw gelieerd is aan de Chinese overheid en de angst bestaat dat het voor China spioneert. Lees meer bij tagesschau.de

Reacties

Buderath - 12 mei 2020 17:34

Slaat nergens op deze beweringen, Bedrijven uit de VS werken toch ook voor de CAI of FBI, Duitsland is geen provincie van de VS of CHINA en mogen doen wat zij voor nodig achten, vermoed dat de VS bang is voor de macht uit CHINA

Reageer
Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Duitsland en de wereld':

5 vragen over Duitsland en het conflict in het Midden-Oosten

5 vragen over Duitsland en het conflict in het Midden-Oosten

Waarom voelt Duitsland een speciale verplichting voor Israël? En hoe gaat Duitsland om met pro-Palestijns protest?


Lees meer

De Duitse staatsraison

De Duitse staatsraison

De aanval van Hamas op Israël zorgt in Duitsland voor extra grote innerlijke verwarring, ziet Merlijn Schoonenboom in Berlijn.


Lees meer

Duitsland en China zoeken in Berlijn toenadering

Duitsland en China zoeken in Berlijn toenadering

Kanselier Scholz ontving China's premier Li Qiang voor kabinetsoverleg, in de hoop de gespannen relatie tussen beide landen te verbeteren.


Lees meer

Wachten op een Chinastrategie

Wachten op een Chinastrategie

De afhankelijkheid van China is een achilleshiel van de Duitse economie. De bondsregering moet snel met een China-strategie komen, aldus econoom Brzeski.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger