Duitslandweb logo Duitslandweb

Duitse natuurorganisaties willen visverbod bij Haringvlietdam

Kort nieuws - 19 november 2019 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Zalmen en andere trekvissen die in Duitsland worden uitgezet om de vispopulatie in de Rijn te vergroten, worden in Nederland weggevist, stellen Duitse natuurorganisaties. Ze bieden dinsdag in Den Haag een petitie aan waarin ze de Tweede Kamer oproepen tot actie, meldt het AD.

In Duitsland worden al sinds eind jaren 80 miljoenen jonge trekvissen uitgezet om soorten als zalm, paling en steur terug te krijgen in de Rijn en andere Europese rivieren. Sinds begin dit jaar staan de Nederlandse Haringvlietsluizen op een kier, zodat de vissen naar hun paaigronden in de rivieren kunnen terugkeren. Maar de resultaten vallen tegen. Dat komt volgens de Duitse natuurorganisaties doordat de trekvissen bij de Haringvlietdam in de netten van Nederlandse vissers zwemmen. Met de petitie dringen ze bij de Nederlandse regering aan op een vangstverbod bij de Haringvlietdam. Lees meer bij het AD en bekijk de petitie

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Nederland-Duitsland':

Overvloed en onbehagen

Overvloed en onbehagen

Merlijn Schoonenboom verbaast zich in Amsterdam over twintigers op prijzige designer e-bikes. In Berlijn ziet hij veel meer sjofelheid. Een groot verschil in de omgang met luxe.


Lees meer

Nederlandse en Duitse studenten zingen samen

Nederlandse en Duitse studenten zingen samen

Een gelegenheidskoor van driehonderd musici uit Keulen en Utrecht treedt in beide Domsteden op met werken van Brahms en Strauss.


Lees meer

Der Sint

Der Sint

Bij de eerste Sint-intocht in Berlijn sinds de pandemie speelt Merlijn Schoonenboom weer even ongegeneerd Nederlander. Of toch niet helemaal?


Lees meer

Podcast: 'Grijze verschillen met Duitsland boeien me'

Podcast: 'Grijze verschillen met Duitsland boeien me'

Gesprek met Jacco Pekelder, nieuwe directeur van het Zentrum für Niederlande-Studien in Münster.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger