Duitslandweb logo Duitslandweb

'Verdachte moord Lübcke was actief in AfD'

Kort nieuws - 22 januari 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De verdachte voor de moord op CDU-politicus Lübcke was actief in de AfD. Dat meldt de regionale omroep NDR. Hij zou de partij hebben ondersteund tijdens de verkiezingscampagne in Hessen in 2018.

Stephan E. is een rechts-extremist en zit vast voor de moord op Walter Lübcke, een regionale CDU-bestuurder in Hessen die op 2 juni vorig jaar op het terras voor zijn huis werd doodgeschoten.

E. heeft volgens de NDR in 2018 verkiezingsposters voor de AfD opgehangen en partijbijeenkomsten in Hessen bezocht. Dat hebben AfD-leden en een voormalige regionale AfD-functionaris zelf na de moord op Lübcke bij de politie gemeld, aldus de NDR. Ook de huidige voorzitter van de AfD in Kassel heeft E. op partijbijeenkomsten gezien. Hij herkende hem toen media na de moord op Lübcke foto's van E. publiceerden, meldde hij de politie. Hij heeft de AfD-top daar ook van op de hoogte gebracht en die heeft die informatie eveneens direct gedeeld met de onderzoekers naar de moord.

Dat rechts-extremisten zich voor de AfD willen inzetten, is de AfD op zich niet te verwijten. Maar volgens extremisme-deskundigen is het niet voor niets dat de partij mensen als Stephan E. aanspreekt. De AfD is de afgelopen jaren geradicaliseerd en de binnenlandse veiligheidsdienst Verfassungsschutz onderzoekt of ze de partij in de gaten moet gaan houden. Dat doet de dienst met partijen die een gevaar vormen voor de democratie. De Flügel, de rechts-radicale vleugel van de AfD, wordt al door de Verfassungsschutz in de gaten gehouden. Lees meer bij de NDR en tagesspiegel.de

Reacties

Willie - 24 februari 2020 18:21

....of je nu links of rechtsom denkt.. Europa is nog nooit zo verdeeld geweest .....als de politieke correctheid weg blijft kijken voor de onderbuikgevoelens die spelen in Europa dan hebben we niet geleerd van het verleden en kunnen we voorspellen wat de toekomst gaat brengen .....

Reageer
Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

30 jaar eenheid: zorgen om 'democratisch tekort'

30 jaar eenheid: zorgen om 'democratisch tekort'

Economisch is veel bereikt, maar de Duitse regering is bezorgd over extreemrechts gedachtengoed in het Oosten.

Lees meer

De zwarte Duitser

De zwarte Duitser

Het koloniale verleden van Duitsland werkt in sommige levens vandaag nog door, wordt Merlijn Schoonenboom duidelijk in het dorpje Caputh.

Lees meer

Duitsland neemt racisme en politiegeweld onder de loep

Duitsland neemt racisme en politiegeweld onder de loep

Op straat protesteren Duitsers tegen racisme; politici en media debatteren over politiegeweld.

Lees meer

Duitsland vreest derde droge zomer op rij

Duitsland vreest derde droge zomer op rij

Boeren en bosbouwers zien hun opbrengst verdampen in de zonnigste lente ooit.

Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger