Duitslandweb logo Duitslandweb

Drie nieuwe coronapatiënten in Beieren

Kort nieuws - 29 januari 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb

In Duitsland zijn drie nieuwe besmettingen met het coronavirus bevestigd. De drie patiënten werken bij hetzelfde Beierse bedrijf als de man bij wie de ziekte eerder deze week werd geconstateerd. Update 17.00 uur: De Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa cancelt alle vluchten naar China (zie onderaan dit bericht).

De eerste patiënt, een 33-jarige man, zou zijn aangestoken door een Chinese die het bedrijf, Webasto, bezocht om een cursus te geven. Webasto heeft vanmorgen 40 medewerkers naar de centrale in de regio Starnberg geroepen om hen op de ziekte te controleren. Webasto is een toeleverancier voor de auto-industrie met ruim 13.000 medewerkers wereldwijd. In China zijn 12 locaties, waaronder in Wuhan, waar de haard van de besmetting ligt. De locatie in Starnberg blijft in ieder geval tot en met zondag gesloten.

De vier Beierse patiënten - drie mannen en een vrouw - worden geïsoleerd gehouden en behandeld in een ziekenhuis in München. Overheidsinstanties hebben een info-noodnummer geopend voor de bevolking. In sommige Beierse apotheken zijn mondkapjes inmiddels uitverkocht, hoewel deskundigen zeggen dat die niet veel zin hebben. 

In China zijn inmiddels rond de 6000 mensen besmet met het virus en 132 patiënten zijn overleden. Lees meer bij Süddeutsche.de en tagesschau.de 

Lufthansa heeft als reactie op het coronavirus woensdagmiddag besloten alle vluchten naar China te cancellen, in ieder geval tot 9 februari. Wel vliegt de Duitse luchtvaartmaatschappij nog op Hongkong. De Duitse regering wil de komende dagen rond de 100 Duitsers terughalen uit de provincie Hubei, waarin Wuhan ligt. Lees meer bij tagesschau.de

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Corona in Duitsland':

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Duitsland heeft de mondkapjesplicht in het ov en ook grotendeels in de zorg afgeschaft. Een overzicht van de corona-regels.


Lees meer

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Door de opkomst van de omikronvariant staat de Duitse vaccinatieplicht tegen corona ter discussie.


Lees meer

De schuldigen

De schuldigen

Het strenge Duitse moralisme heeft nu het thema vaccinatie in zijn greep, constateert columnist Merlijn Schoonenboom.


Lees meer

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Terwijl de besmettingen oplopen, leek de Duitse politiek verlamd. Maar nu zijn een nieuwe wet en extra maatregelen besloten.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger