Duitslandweb logo Duitslandweb

Twee nieuwe besmettingen met coronavirus in Duitsland

Kort nieuws - 25 februari 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb

In Duitsland zijn dinsdagavond twee nieuwe besmettingen met het coronavirus geconstateerd: een in Baden-Württemberg en een in Noordrijn-Westfalen. In deze deelstaten waren tot nu toe nog geen mensen met het coronavirus.

In Baden-Württemberg gaat het om een 25-jarige man van wie wordt vermoed dat hij tijdens een reis in Italië is besmet, melden Duitse media. In Noordrijn-Westfalen is het virus geconstateerd bij een man van rond de 50 uit Selfkant, vlakbij de Nederlandse grens, bij Sittard. Hij was al ziek, melden Duitse media, en is met de symptomen van een zware longontsteking in het ziekenhuis opgenomen. Zijn toestand is volgens de Duitse autoriteiten kritiek. Scholen en crèches in de regio Heinsberg, waar de man vandaan komt, blijven woensdag uit voorzorg dicht.  

Het totaal aantal mensen bij wie in Duitsland het coronavirus - dat de ziekte Covid-19 kan veroorzaken - is geconstateerd, ligt nu op 18. De meeste besmettingen, in totaal 14, waren in Beieren. Daar liepen werknemers van het Beierse bedrijf Webasto en hun familieleden het virus op. Het kwam in januari bij deze toeleverancier voor de auto-industrie terecht via een Chinese die er een cursus had gegeven.

Begin februari bleken twee mensen die vanuit Wuhan naar Duitsland waren teruggehaald het coronavirus te hebben. De andere ruim 100 teruggehaalde Duitsers en hun Chinese familieleden bleken na twee weken quarantaine gezond en mochten weer naar huis. Lees meer bij tagesschau.de, Der Westen en Spiegel Online

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Corona in Duitsland':

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Nederland geldt vanaf 21 november weer als hoogrisicogebied. Een overzicht van de reisregels en coronamaatregelen in Duitsland

Lees meer

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Terwijl de besmettingen zeer snel oplopen in Duitsland, leek de politiek ietwat verlamd. Maar deze week kwam een nieuwe wet en nieuwe maatregelen.

Lees meer

2G, 3G, Krankenhausampel: Coronaproeftuin Duitsland

2G, 3G, Krankenhausampel: Coronaproeftuin Duitsland

In Duitsland verschillen de coronamaatregelen per deelstaat, toch zit er systeem in. Enkele voorbeelden.

Lees meer

2G als alternatief voor de lockdown

2G als alternatief voor de lockdown

Na Hamburg voeren steeds meer deelstaten versoepelingen door waar alleen gevaccineerden en genezenen van kunnen profiteren.

Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger