Duitslandweb logo Duitslandweb

Minister Seehofer: Extra politie-inzet en bewaking moskeeën

Kort nieuws - 21 februari 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Minister Seehofer van Binnenlandse Zaken heeft als gevolg van de aanslag in Hanau donderdag extra politie-inzet aangekondigd en een betere bewaking van moskeeën.

De politie wordt extra ingezet op stations, vliegvelden en aan de landsgrenzen. 'Kwetsbare instellingen', en dan vooral moskeeën, zullen extra worden bewaakt, kondigde Seehofer vrijdag aan op een persconferentie. Hoe lang deze maatregelen gelden, moet onder meer door de verschillende deelstaten worden bepaald, aldus de minister.

Seehofer wil geen extra wetten opstellen om tegen extreemrechts geweld op te treden, maar de bestaande mogelijkheden beter benutten, zei hij. De veiligheidsdiensten hebben afgelopen tijd al meer personeel en bevoegdheden gekregen.

Seehofer noemde rechts-extremisme de grootste bedreiging voor de veiligheid in Duitsland. Donderdag schoot een 43-jarige man negen mensen met een migratie-achtergrond in Hanau dood. Dat was een racistisch gemotiveerde terreuraanslag, aldus Seehofer. Het is de derde extreemrechtse terreuraanslag in negen maanden: in juni 2019 was er de moord op CDU-politicus Lübcke en in oktober de aanslag in HalleLees meer bij tagesschau.de en Süddeutsche.de

 
 

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Politiek':

Een 'Sternstunde' voor Duitsland

Een 'Sternstunde' voor Duitsland

Sternstunde, een mooi en onvertaalbaar woord voor wat er nu gebeurt in Duitsland, tenminste dat hoopt columniste Inge Jooris.


Lees meer

Partij BSW van Wagenknecht mikt ook op AfD-kiezers

Partij BSW van Wagenknecht mikt ook op AfD-kiezers

Sahra Wagenknecht, tot voor kort prominent Linke-politicus, heeft haar eigen partij BSW opgericht. Die is te typeren als links-conservatief.


Lees meer

Debat over AfD-verbod in Duitsland laait op

Debat over AfD-verbod in Duitsland laait op

De roep om een verbod van de AfD wordt steeds luider. Maar het is niet makkelijk een partij te verbieden en het kan ook averechts uitpakken.


Lees meer

Punkrock voor Olaf en Robert

Punkrock voor Olaf en Robert

Aan de slechtnieuwsshow komt in Duitsland maar geen einde: begrotingscrisis, teruglopende investeringen, slecht onderwijs. Econoom Carsten Brzeski heeft advies.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger