Duitslandweb logo Duitslandweb

Corona in Duitsland: update vrijdag 20 maart

Kort nieuws - 20 maart 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Het Robert Koch Institut meldde vrijdag bijna 3000 nieuwe besmettingen met Covid-19. In totaal heeft het RKI nu bijna 14000 gevallen geregistreerd in Duitsland. Volgens het instituut zijn 31 mensen in Duitsland aan de ziekte overleden.

Minister van Buitenlandse Zaken Heiko Maas heeft er per tweet op gewezen dat de wereldwijde reiswaarschuwing geldt tot eind april, dus ook in de Duitse paasvakantie. 

De files aan de Duits-Poolse grens zijn voorbij, nu Polen de controles heeft versoepeld en extra grensovergangen heeft opengesteld, meldde Tagesschau vrijdagmorgen.

Discussie is er in Duitsland over een uitgaansverbod. Volgens Kanzleramtschef Helge Braun hangt veel af van het gedrag van mensen dit weekend. Als ze zaterdag niet thuisblijven zoals de regering adviseert, dan zouden deelstaten verdergaande maatregelen kunnen afkondigen. De adviezen zijn: even in de buitenlucht mag, maar sociale contacten alleen binnen de naaste familie.

Steeds meer deelstaten kondigen vrijdag verdergaande restricties aan. In Beieren mogen de inwoners alleen nog met goede reden hun woning verlaten. Ze mogen nog wel naar hun werk, boodschappen doen, een luchtje scheppen of sporten, maar niet gezamenlijk.  In Rijnland-Palts en Hessen mogen mensen met niet meer dan vijf mensen samenscholen, in Baden-Württemberg worden groepen vanaf drie personen verboden. Ook sluiten meerdere deelstaten de restaurants en café's.

Zondag overleggen de bondsregering en de deelstaten over eventuele uitgaansverboden. Veel deelstaten dringen aan op een gezamenlijk beleid, zodat de maatregelen niet per deelstaat verschillen. Lees meer bij Tagesschau

Reacties

Bernard - 20 maart 2020 19:39

Opvallend is toch wel het gering aantal doden ten opzichte van het aantal besmettingen. Gunstige cijfers, als je dat zo mag zeggen. Hoe kan het aantal doden in Nederland zoveel meer zijn; zeker in relatie tot het aantal geregistreerde besmettingen.

Reageer
Marja Verburg Bernard - 21 maart 2020 10:16

'Een vandaag' besteedde vrijdag aandacht aan het verschil in het aantal doden tussen Nederland en Duitsland. Een Nlse epidemologe legde uit dat in Dld veel meer wordt getest. Ws is de epidemie in NL groter dan we nu weten, maar dat zien we niet terug in de cijfers omdat hier minder wordt getest. Zie: https://eenvandaag.avrotros.nl/item/eenvandaag-20-03-2020/ (v.a. min 0:50)
Mvg, de redactie

Daniel Bernard - 21 maart 2020 08:41

In china is het aantal doden tov het totaal aantal geïnfecteerden ook lager (%-gewijs gezien). Dat het virus nu een (grotendeels) halt is toegeroepen komt door de manier van genezen met hoge dosering Vit-C injecties. Waarom luisteren wij niet naar wat de ervaringen zijn. Vit C (hoger gedoseerd dan normaal) werkt uitstekend bij ontstekingen en virussen. Nee, liever wachten op een antwoord van de Pharma industrie, terwijl er al oudere remedies bestaan om het immuunsysteem te versterken.

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Corona in Duitsland':

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Een overzicht van de belangrijkste Duitse coronamaatregelen en de reisregels.

Lees meer

2G als alternatief voor de lockdown

2G als alternatief voor de lockdown

Na Hamburg voeren steeds meer deelstaten versoepelingen door waar alleen gevaccineerden en genezenen van kunnen profiteren.

Lees meer

Met de groeten van de Bundesregierung

Met de groeten van de Bundesregierung

Hoe beleven grensbewoners de coronapandemie? Etappe 6: 'De kust is veilig jongens, da steht keiner.'

Lees meer

Bommen Berend in de vangrail

Bommen Berend in de vangrail

Hoe beleven grensbewoners de coronapandemie? Etappe 5: 'Duitse koophuizen zijn in trek bij Nederlanders'

Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger