Duitslandweb logo Duitslandweb

Bestuurders grensgebied vragen Merkel om afspraken met Rutte

Kort nieuws - 20 maart 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De burgemeester van Münster en bestuurders van acht Duitse gemeenten tegen de Nederlandse grens - waaronder Heinsberg, Kleve, Borken en Viersen- hebben een dringend verzoek opgesteld aan kanselier Merkel, minister van Binnenlandse Zaken Seehofer en de minister-president van Noordrijn-Westfalen Armin Laschet. Ze willen dat Merkel in overleg met Rutte tot een eenduidig beleid in de grensstreek komt.

De bestuurders zijn bang dat dit weekeinde veel mensen de grens over zullen gaan om te winkelen in de Nederlandse grensplaatsen omdat daar de winkels nog wel open zijn, terwijl in Duitsland alleen nog winkels voor de dagelijkse benodigdheden geopend zijn. 

Meer in het algemeen willen ze dat Duitsland en Nederland de aanpak afstemmen, zodat niet extra grensverkeer wordt veroorzaakt. Lees meer bij Lokalkompass.de en bij AHA24x7.com

De redactie van Duitslandweb krijgt veel vragen over winkelen, overnachten en werken in Duitsland. Ook uit zoektermen op de website als 'Kaufland open', 'boodschappen', 'tanken' en 'shoppen in Duitsland' blijkt dat mensen overwegen dit weekend de grens over te steken. Zowel de Duitse als de Nederlandse regering raden reizen naar het buitenland af als dat niet strikt noodzakelijk is.

Tags: coronavirus

Reacties

Daniella - 20 maart 2020 20:25

Mijn man werkt voor een bedrijf in Nederland. Via een Duitse klant is bij het bedrijf het verzoek gekomen of mijn man samen met een collega volgende week naar Duitsland kan reizen om daar een week te werken bij deze klant.

Kan mijn man dit gewoon gaan doen.

Reageer
Marja Verburg Daniella - 21 maart 2020 10:22

Wij kunnen als redactie niet overzien wat de situatie volgende week is. Op grenzinfo.eu is veel informatie voor mensen die over de grens werken: https://grenzinfo.eu/nl/informaties/werken-in-een-buurland/coronavirus-en-grensganger/actuele-ontwikkelingen-nederland-18-maart-2020/
Mogelijk kan ook de Nls-Duitse Kamer van Koophandel u verder helpen, of de DIHK. Zie voor links: https://duitslandinstituut.nl/artikel/36312/corona-in-duitsland-veelgestelde-vragen#Ondernemers
Mvg, de redactie

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Corona in Duitsland':

‘Duitsers vallen terug op een oerbehoefte aan veiligheid’

‘Duitsers vallen terug op een oerbehoefte aan veiligheid’

Drie DIA-medewerkers over de Duits-Nederlandse mentaliteitsverschillen die zij in coronatijden zien.

Lees meer

Ook in Duitsland is mondkapjesnood hoog

Ook in Duitsland is mondkapjesnood hoog

Beschermende kleding is cruciaal in de corona-crisis. Ook Duitsland bewandelt onorthodoxe wegen om aan vraag te voldoen.

Lees meer

'Lage Duitse sterfte komt door veel testen'

'Lage Duitse sterfte komt door veel testen'

Minder dan 200 corona-doden in Duitsland, meer dan 400 in Nederland. Een opmerkelijk verschil.

Lees meer

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Omdat de redactie veel vragen krijgt hier een overzicht van belangrijke coronamaatregelen in Duitsland:

Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger