Duitslandweb logo Duitslandweb

Coronacrisis: CDU stijgt flink in de peilingen, Groenen en AfD verliezen

Kort nieuws - 6 april 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Sinds het begin van de coronacrisis is de grootste Duitse regeringspartij CDU/CSU in de peilingen flink gestegen. De Groenen verliezen juist en ook de AfD daalt in de peilingen.

Eind januari, vlak voor de eerste Duitse coronapatiënt in Beieren werd geconstateerd, stond de CDU/CSU in de peilingen van vooraanstaande onderzoeksbureaus als Forsa en Kantar op 26-28 procent. Nu komen de christendemocraten van kanselier Merkel uit op 33-37 procent. De andere regeringspartij, de SPD, komt ook hoger uit: van 12-14 procent in januari naar 17-18 procent nu. 

De Groenen, die tot de coronacrisis al ruim een jaar stabiel de tweede plaats in de peilingen innamen, leveren flink in. Stond Bündnis 90/Die Grünen eind januari nog op 21-23 procent, nu is dat 16-18 procent. De AfD verliest ook: van 12-15 procent in januari naar 9-11 procent nu.

De liberale FDP stond voor de coronacrisis op rond de 9 procent, nu is dat rond de 6 procent. De socialistische partij Die Linke schommelt net als in januari rond de 8-10 procent. Bekijk de peilingen bij wahlrecht.de

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer:

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Omdat de redactie veel vragen krijgt hier een overzicht van belangrijke coronamaatregelen in Duitsland:

Lees meer

#Zuhause: Studeren in Duitsland vanuit huis

#Zuhause: Studeren in Duitsland vanuit huis

Hoe verandert studentenmobiliteit door corona? De Duitslanddesk van het DIA houdt zich daar intensief mee bezig.

Lees meer

#Zuhause: Vraagtekens

#Zuhause: Vraagtekens

Nederlanders en Duitsers gaan voor vrijwel alles de grens voor over, merkten we bij het Duitsland Instituut toen de eerste coronamaatregelen kwamen.

Lees meer

De Maskenpflicht

De Maskenpflicht

"Als ik mezelf in het spiegelende raam van de Berlijnse metro zie, schrik ik toch een beetje", schrijft Merlijn Schoonenboom.

Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger