Duitslandweb logo Duitslandweb

Peiling: CDU/CSU verliest vooral kiezers aan de Groenen

Kort nieuws - 13 november 2018 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De CDU/CDU verliest vooral kiezers aan Bündnis 90/Die Groenen. Veel minder mensen stappen van de christendemocraten over naar de AfD. Dat blijkt uit een peiling van onderzoeksbureau Forsa.

De CDU/CSU staat in de nieuwste Forsa-peiling op 27 procent van de stemmen. Bij de Bondsdagverkiezingen van 2017 haalden de christendemocraten nog 32,9 procent. Dat komt neer op een verlies van 2,8 miljoen kiezers. Ven hen zegt 36 procent - ongeveer een miljoen mensen - op de Groenen te stemmen als er nu verkiezingen zouden zijn. 220.000 voormalige CDU/CSU-stemmers zeggen voor de AfD te kiezen.

Volgens de peiling staat de SPD nu op 14 procent van de stemmen, de Groenen op 23 procent, de AfD op 13 procent en de FDP en Die Linke op 9 procent. Daarmee zouden de CDU/CSU en de Groenen samen kunnen regeren. De huidige coalitie van CDU/CSU en SPD heeft volgens deze peiling geen meerderheid meer. 23 procent van de kiezers weet niet waarop ze nu zou stemmen of zegt niet te stemmen. Lees meer bij Die Welt

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Politiek':

Een 'Sternstunde' voor Duitsland

Een 'Sternstunde' voor Duitsland

Sternstunde, een mooi en onvertaalbaar woord voor wat er nu gebeurt in Duitsland, tenminste dat hoopt columniste Inge Jooris.


Lees meer

Partij BSW van Wagenknecht mikt ook op AfD-kiezers

Partij BSW van Wagenknecht mikt ook op AfD-kiezers

Sahra Wagenknecht, tot voor kort prominent Linke-politicus, heeft haar eigen partij BSW opgericht. Die is te typeren als links-conservatief.


Lees meer

Debat over AfD-verbod in Duitsland laait op

Debat over AfD-verbod in Duitsland laait op

De roep om een verbod van de AfD wordt steeds luider. Maar het is niet makkelijk een partij te verbieden en het kan ook averechts uitpakken.


Lees meer

Punkrock voor Olaf en Robert

Punkrock voor Olaf en Robert

Aan de slechtnieuwsshow komt in Duitsland maar geen einde: begrotingscrisis, teruglopende investeringen, slecht onderwijs. Econoom Carsten Brzeski heeft advies.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger