Duitslandweb logo Duitslandweb

Corona in Duitsland - 18 mei: Duitsland bespreekt reisbeperkingen

Kort nieuws - 18 mei 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Duitsland is niet van plan om de reiswaarschuwing na 14 juni te verlengen. Afgelopen weekend werden de grenscontroles met verschillende Duitse buurlanden al versoepeld. Vandaag heeft de Duitse minister van Buitenlandse Zaken Heiko Maas met ministers van een aantal Europese landen  gesproken over een gecoördineerde opening van de grenzen voor toeristen aankomende zomer. 

Reisbeperkingen

Maas (SPD) overlegde maandag via een videoverbinding met de ministers van Buitenlandse Zaken van de meest populaire vakantielanden van de Duitsers over het stap voor stap opheffen van de reisbeperkingen. Toch waarschuwt Maas dat een zomervakantie zoals voorgaande jaren dit jaar nog niet mogelijk is. "De corona-pandemie is nog niet overwonnen en we moeten veiligheidsmaatregelen nemen voor het geval het aantal infecties weer stijgt", zei de minister maandagochtend bij de ZDF. Lees meer bij Welt en Tagesschau

In Duitsland geldt nu een wereldwijde reiswaarschuwing tot en met 14 juni. Maas wil toe naar reisadviezen, zodat reizigers zelf kunnen afwegen of ze een reis kunnen maken of niet. Lees over over de reisbeperkingen op Duitslandweb

Demonstraties

Afgelopen weekend gingen in verschillende Duitse steden duizenden mensen de straat op om te demonstreren tegen de corona-maatregelen. Ook waren er tegen-demonstraties. De hygiëne-regels, zoals anderhalve meter afstand houden, werden volgens de politie regelmatig geschonden.

De Duitse veiligheidsautoriteiten waarschuwen dat rechtsextremisten gebruik proberen te maken van de corona-demonstraties. Door zich onder de demonstranten te mengen, kunnen ze hun vijandbeelden verspreiden. Lees meer bij Tagesschau en Süddeutsche Zeitung

Slachterijen

Het corona-kabinet heeft het overleg over de omstandigheden in Duitse slachterijen dat vandaag zou plaatsvinden, verplaatst naar woensdag. Er is behoefte aan meer advies. Wel komt minister van Werkgelegenheid Hubertus Heil (SPD) met plannen voor strengere regels voor de industrie. Afgelopen twee weken werden meerdere corona-uitbraken bij slachterijen bekend, de grootste in Coesfeld in Noordrijn-Westfalen en in Bad Bramstedt in Sleeswijk-Holstein. Zondag werd bekend dat 92 medewerkers van een slachterij in Nedersaksen zijn besmet met het coronavirus. De medewerkers, onder wie veel Roemenen en Bulgaren, zijn veelal ondergebracht in groepsverblijven, waar ze erg dicht op elkaar leven. Ook worden ze tijdens het werk onvoldoende beschermd.

Corona-cijfers Duitsland

In totaal zijn in Duitsland tot nu toe 174.697 bevestigde Covid19-besmettingen geregistreerd. 7.935 patiënten zijn overleden. 154.600 mensen zijn in totaal genezen. Lees meer in het dashboard van het RKI.

Reacties

Tonia - 23 mei 2020 21:00

Ik wil 24 mei naar mijn dochter die in Duitsland woont kan ik daar naar toe voor 14 dagen

Reageer
Marja Verburg Tonia - 25 mei 2020 10:52

Actuele informatie over reizen naar en door Duitsland en de reisregels per deelstaat houden we hier bij: https://duitslandinstituut.nl/artikel/36312/corona-in-duitsland-veelgestelde-vragen.
Mvg, de redactie

E Buitenhuis - 20 mei 2020 11:55

Wij willen eind juni naar een hotel in Duitsland! Dit is al besproken
Kan dit??

Reageer
Marja Verburg E Buitenhuis - 20 mei 2020 14:58

Dat kunnen we als redactie nu nog niet overzien. Actuele informatie over reizen naar en door Duitsland en de reisregels per deelstaat houden we hier bij: https://duitslandinstituut.nl/artikel/36312/corona-in-duitsland-veelgestelde-vragen.
Mvg, de redactie

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Corona in Duitsland':

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Sinds 1 juni vraagt Duitsland geen coronabewijs meer van reizigers. Een overzicht van de coronaregels in Duitsland.


Lees meer

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Door de opkomst van de omikronvariant staat de Duitse vaccinatieplicht tegen corona ter discussie.


Lees meer

De schuldigen

De schuldigen

Het strenge Duitse moralisme heeft nu het thema vaccinatie in zijn greep, constateert columnist Merlijn Schoonenboom.


Lees meer

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Terwijl de besmettingen oplopen, leek de Duitse politiek verlamd. Maar nu zijn een nieuwe wet en extra maatregelen besloten.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger