Duitslandweb logo Duitslandweb

Duitse minister Maas voor overleg met Blok in Den Haag

Kort nieuws - 4 juni 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Duitse minister van Buitenlandse Zaken Heiko Maas is vandaag voor overleg met zijn Nederlandse collega Stef Blok in Den Haag. Het is Maas' eerste vliegreis naar het buitenland sinds het begin van de coronacrisis.

Maas en Blok spreken onder meer over het openen van de grenzen in Europa en het weer op gang brengen van het Europese toerisme. Daarvoor zijn gezamenlijke regels nodig om mensen tegen infecties te beschermen en moeten landen vergelijkbare gegevens verzamelen, meldt het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken op zijn site. Nederland en Duitsland besloten beide deze week toeristische reizen naar een aantal Europese landen vanaf 15 juni weer toe te staan. 

De ministers spreken ook over het voorstel van de Europese Commissie voor een herstelfonds om de klappen van de coronapandemie mee op te vangen. Duitsland en Nederland verschillen van mening over hoe dat fonds eruit moet zien. 

Na hun bilaterale overleg nemen Maas en Blok gezamenlijk deel aan een videoconferentie met andere ministers van de Small Group van de anti-IS-coalitie. Lees meer bij het Auswärtiges Amt  

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Duitsland en Europa':

Duitsland en de Europese verkiezingen 2024

Duitsland en de Europese verkiezingen 2024

Wat vinden Duitsers van de EU? Welke Duitse partijen doen mee aan de Europese verkiezingen? We zetten het in dit factsheet op een rij.


Lees meer

Podcast: De Duitse rol in Europa

Podcast: De Duitse rol in Europa

Welke rol speelt Duitsland in de EU sinds het aantreden van kanselier Scholz? Daarover vertelt Ton Nijhuis, directeur van het Duitsland Instituut, in deze podcast.


Lees meer

Vaccinatie-advies in Duitsland voor tekenziekte TBE

Vaccinatie-advies in Duitsland voor tekenziekte TBE

In delen van Duitsland is het risico op ziekte na een tekenbeet zo groot, dat vaccinatie wordt aangeraden.


Lees meer

Duitse regering ruziet over verbod verbrandingsmotor

Duitse regering ruziet over verbod verbrandingsmotor

De Duitse FDP trok tot verbijstering van Brussel de steun in aan het EU-verbod op de productie van diesel- en benzineauto's. Wat is er aan de hand?


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger