Duitslandweb logo Duitslandweb

101 tips over RAF-trio op Europol-lijst

Kort nieuws - 2 juli 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Duitse politie heeft naar eigen zeggen 101 tips binnengekregen over de twee voormalige RAF-leden Ernst-Volker Staub en Burkhard Garweg. Die zijn vermoedelijk, samen met Daniela Klette, al jarenlang ondergedoken en worden ervan verdacht met overvallen in hun levensonderhoud te voorzien.

Staub en Garweg staan sinds mei op de Most-Wanted-lijst van Europol. Dat Klette er niet op staat komt omdat ieder land maar twee namen op de lijst mag zetten, schrijft de Süddeutsche Zeitung.

Garweg, Staub en Klette horen tot de zogenoemde derde generatie van de linkse terreurgroep Rote Armee Fraktion, ookwel RAF. Ze worden verdacht van betrokkenheid bij de moord op Deutsche-Bank-topman Alfred Herrhausen in 1989 en op Detlev Karsten Rohwedder, de directeur van de Treuhandanstalt, de organisatie die de Oost-Duitse staatsbedrijven privatiseerde, in 1991. Toen de RAF zich ophief, doken de drie onder. De Duitse politie verdenkt de drie van twaalf roofovervallen op winkels en geldtransporten tussen 1999 en 2016.

Steeds weer zijn er aanwijzingen dat het trio in Nederland is. In 2016 dacht de Nederlandse politie zelfs de drie gevonden te hebben, en arresteerde twee mensen in een supermarkt in Medemblik (Meer bij de NOS). Dit bleken echter onschuldige Duitse toeristen. In 2019 meldden media dat de drie in Oost-Groningen zouden zijn gezien, maar de politie heeft dat niet bevestigd (Meer bij Dagblad van het Noorden).

 

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

Warum, wieso: mag je zo hard rijden op de Autobahn?

Warum, wieso: mag je zo hard rijden op de Autobahn?

Snelwegen zonder maximumsnelheid horen echt bij Duitsland. Maar hoe lang nog? Aflevering 5: Tempolimit

Lees meer

De aanslag

De aanslag

Moet je politieke woede wel kanaliseren, vraagt Merlijn Schoonenboom zich af na de bestorming van het Capitool, en eerder de Rijksdag.

Lees meer

Tijdlijn jaaroverzicht Duitsland in 2020

Tijdlijn jaaroverzicht Duitsland in 2020

Terugblik op dit uitzonderlijke jaar met een interactieve tijdlijn.

Lees meer

75 jaar vrijheid: herdenken met een #hashtag

75 jaar vrijheid: herdenken met een #hashtag

Duitsland en Nederland moesten door de coronapandemie individueel en digitaal stilstaan bij het jubileumjaar.

Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger