Duitslandweb logo Duitslandweb

Tienduizenden Duitsers kregen hun testuitslag niet

Kort nieuws - 13 augustus 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Bij de Beierse grensovergangen kunnen reizigers zich sinds een aantal weken laten testen op corona. Maar woensdag moest de deelstaatminister van Gezondheid bekendmaken dat 44.000 getesten nog steeds op de uitslag wachten. Onder hen ook 900 met een positieve uitslag.

Bij de grensovergangen in Beieren werd veel meer getest dan verwacht, en de uitslagen moesten handmatig in een excell-bestand worden verwerkt. De medewerkers konden de hoeveelheid niet aan. Pas nu op een digitale verwerking is overgestapt, kwam aan het licht dat er nog vele duizenden uitslagen niet waren gemeld aan de betrokkenen, zei minister Melanie Huml tijdens een ingelaste persconferentie.

De 900 positief getesten hebben dus mogelijk dagenlang anderen kunnen besmetten zonder het te weten. Aan de luchthavens loopt het testen volgens de minister wel goed. Deelstaatpremier Markus Söder is ernstig in verlegenheid gebracht door deze fout in het systeem. Hij pochte juist met het doortastende Beierse testbeleid. Lees meer bij Süddeutsche Zeitung

Het Robert Koch Institut meldde donderdag 1445 nieuwe gevallen van Covid-19. Gisteren waren dat 1226 nieuwe besmettingen. De deelstaten Noordrijn-Westfalen en Hessen kampen met sterke stijgingen, en ook in Berlijn en Hamburg zijn nieuwe hotspots. Mensen die terugkeren van vakantie zorgen voor een deel van de nieuwe besmettingen, stelt het Robert Koch Institut. Volgens dit instituut hebben vijftig Duitsers zich in Nederland geïnfecteerd. Lees meer bij Focus (hotspots) en eveneens bij Focus (Infecties terugkeerders)

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Corona in Duitsland':

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Duitsland heeft de mondkapjesplicht in het ov en ook grotendeels in de zorg afgeschaft. Een overzicht van de corona-regels.


Lees meer

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Door de opkomst van de omikronvariant staat de Duitse vaccinatieplicht tegen corona ter discussie.


Lees meer

De schuldigen

De schuldigen

Het strenge Duitse moralisme heeft nu het thema vaccinatie in zijn greep, constateert columnist Merlijn Schoonenboom.


Lees meer

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Terwijl de besmettingen oplopen, leek de Duitse politiek verlamd. Maar nu zijn een nieuwe wet en extra maatregelen besloten.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger