Duitslandweb logo Duitslandweb

Studie: Bijna vier keer meer corona-gevallen dan bekend in Kupferzell

Kort nieuws - 14 augustus 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Het Robert Koch Institut heeft vrijdag de resultaten gepresenteerd van een onderzoek in de corona-hotspot Kupferzell in Baden-Württemberg, in het zuiden van Duitsland.

In het dorp blijken 3,9 keer zoveel mensen besmet met covid19 als bekend. Bij 7,7 procent van de inwoners zijn antistoffen gevonden. Opmerkelijk genoeg werd bij meer dan 28 procent van de onderzochten die zelf aangaven dat ze positief getest zijn op het coronavirus, geen antistoffen aangetroffen. 16,8 procent van de onderzochten die antistoffen tegen het virus in hun bloed hadden, hebben geen symptomen gehad.

Ruim 2200 van de ongeveer zesduizend inwoners van Kupferzell deden mee aan het onderzoek. De uitbraak in Kupferzell was vroeg: al op 8 maart was het eerste geval bekend. Toen de studie begon, in mei, waren 11 personen besmet. Een concert in een kerk wordt gezien als de bron. Het Robert Koch Institut doet in het Beierse Bad Feilnbach een soortgelijk onderzoek. Die resultaten worden eind augustus verwacht. Lees meer bij Tagesschau

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Corona in Duitsland':

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Nederland geldt vanaf 21 november weer als hoogrisicogebied. Een overzicht van de reisregels en coronamaatregelen in Duitsland

Lees meer

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Terwijl de besmettingen zeer snel oplopen in Duitsland, leek de politiek ietwat verlamd. Maar deze week kwam een nieuwe wet en nieuwe maatregelen.

Lees meer

2G, 3G, Krankenhausampel: Coronaproeftuin Duitsland

2G, 3G, Krankenhausampel: Coronaproeftuin Duitsland

In Duitsland verschillen de coronamaatregelen per deelstaat, toch zit er systeem in. Enkele voorbeelden.

Lees meer

2G als alternatief voor de lockdown

2G als alternatief voor de lockdown

Na Hamburg voeren steeds meer deelstaten versoepelingen door waar alleen gevaccineerden en genezenen van kunnen profiteren.

Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger