Duitslandweb logo Duitslandweb

Drie nachten van rellen in Leipzig na ontruiming kraakpanden

Kort nieuws - 7 september 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Na de ontruiming van twee kraakpanden heeft Leipzig drie nachten van rellen doorgemaakt. Politie en burgemeester waarschuwen voor extreem-links geweld.

De rellen vonden donderdagnacht plaats in het oosten van de stad en vrijdag en zaterdag in de wijk Connewitz. Ze volgden op de ontruiming van twee kraakpanden. De relschoppers richtten volgens de politie veel schade aan en elf agenten zouden gewond zijn geraakt. Ook is de piloot van een politiehelicopter met een laserstraal verblind. Het hoofd van de politie noemde de relschoppers "ogenschijnlijke links-extremisten".

In Leipzig wordt al langer geprotesteerd tegen de stijgende huren. De afgelopen 10 jaar is de stad met 100.000 inwoners gegroeid naar 600.000. Maar volgens minister-president Kretschmer (CDU) van Saksen gaat het bij het protest niet om politieke doelen als betaalbare woningen. Hij sprak van "links-extremisten" die moedwillig geweld gebruiken tegen de politie. Burgemeester Jung veroordeelde de rellen scherp. 

Met oud en nieuw waren er ook al rellen in Leipzig. De burgemeester waarschuwde toen voor een gewelddadig extreem-links netwerk in zijn stad. Komend weekend worden opnieuw rellen verwacht. Dan zou in Leipzig een Europese top met China hebben plaatsgevonden, die vanwege de coronacrisis niet door kan gaan. Linkse demonstranten roepen desondanks op tot 'kritische actiedagen', schrijft Die Welt. Lees meer bij Die Welt en Süddeutsche Zeitung

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

Dansverbod Goede Vrijdag: verplichte ingetogenheid

Dansverbod Goede Vrijdag: verplichte ingetogenheid

In Duitsland mag op Goede Vrijdag niet worden gefeest. Het 'Tanzverbot' is omstreden.


Lees meer

Midden in Düsseldorf ligt een klein stukje Japan

Midden in Düsseldorf ligt een klein stukje Japan

Na de Tweede Wereldoorlog kwamen veel Japanners voor werk naar Düsseldorf en dat is goed zichtbaar in de stad.


Lees meer

Duitsland legaliseert gebruik van cannabis

Duitsland legaliseert gebruik van cannabis

Wiet roken is voor volwassenen legaal in Duitsland. Sinds 1 april is bezit en gebruik van cannabis niet langer strafbaar, al zijn er veel voorwaarden.


Lees meer

Protest in het bos: Grünheide verzet zich tegen Tesla

Protest in het bos: Grünheide verzet zich tegen Tesla

De Tesla-fabriek bij Berlijn is na een aanslag tijdelijk dicht. De Gigafactory roept al langer weerstand op. Activisten distantiëren zich van het geweld.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger