Duitslandweb logo Duitslandweb

'Nationale waarschuwingsdag': Duitsland test sirenes

Kort nieuws - 10 september 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb

In Nederland gaan de sirenes iedere eerste maandag van de maand af om ze te testen. In Duitsland is dat al 30 jaar niet meer gebeurd. Daar moet de nationale Warntag (nationale waarschuwingsdag) verandering in brengen.

Om 11 uur vandaag gaan in heel Duitsland de sirenes af om ze te testen. De laatste keer dat dat gebeurde, is 30 jaar geleden. Met de test wil Duitsland de bevolking alert maken zodat mensen weten wat ze moeten doen bij een noodgeval: radio of tv aanzetten en instructies van bijvoorbeeld politie en brandweer opvolgen. Ook is er de waarschuwingsapp NINA van het Bundesamt für Bevölkerungsschutz und Katastrophenhilfe (BBK). De bedoeling is dat de sirenes voortaan een keer per jaar worden getest, op de tweede donderdag in september. Lees meer bij tagesschau.de 

Tags: rampen, politie

Reacties

HB - 26 september 2023 12:13

En als niets vermoedende toerist rijd je met 130 km/u over de Duitse snelweg en schrik je je helemaal lam door het alarm dat de hele auto vult en niet af te zetten valt. Levensgevaarlijk. Op genoemde datum mijden wij de Duitse wegen voortaan.

Reageer
Angie Peeters-Selten - 17 augustus 2022 06:39

Nou dat was net dus hier in Duitsland ook. Eerst dat luchtalarm en even daarna allemaal sirenes. Ik vermoed politie en brandweer.. wist idd niet waarom maar waarschijnlijk dus brand. Wij zijn vakantie dus hopelijk valt het mee

Reageer
Ger - 23 september 2020 10:37

Beste Redaktie,
De sirens gaan ook af bij een brandalarm in de regio als de piepers niet werken. Die gaan dan 4x af. Kun u zich voorstellen dat de hele gemeente wakker wordt gemaakt voor een brandje. Ik begrijp nog steeds niet dat deze middeleeuwse middelen in Duitsland nog steeds bestaat.

Reageer
Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

Nieuwe Duitse staatsburgers moeten Joods leven respecteren

Nieuwe Duitse staatsburgers moeten Joods leven respecteren

Duitsland voelt vanwege het naziverleden een speciale verantwoordelijkheid voor Joods leven. Dat moeten inburgeraars respecteren.


Lees meer

Duitse historici in debat over ‘Nie wieder ist jetzt’

Duitse historici in debat over ‘Nie wieder ist jetzt’

Een dag na de massale demonstratie tegen rechts-extremisme in Berlijn bogen vijf historici zich over de Duitse herinneringscultuur.


Lees meer

Duitsers massaal de straat op tegen extreemrechts

Duitsers massaal de straat op tegen extreemrechts

Meerdere honderdduizenden Duitsers zijn dit weekend de straat op gegaan tegen extreemrechts en de radicalisering van de AfD.


Lees meer

Winnen Wutbürger de verkiezingen?

Winnen Wutbürger de verkiezingen?

In 2010 was het woord Wutbürger in zwang. De boze burger is terug, en stemt vaak AfD, ziet columniste Inge Jooris.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger