Duitslandweb logo Duitslandweb

Supporters weer welkom in Duitse stadions

Kort nieuws - 16 september 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De deelstaten zijn het dinsdag eens geworden over een pakket aan maatregelen dat voor sportbijeenkomsten in heel Duitsland moet gelden. De maatregelen treden direct in werking als de Bundesliga dit weekend weer van start gaat.

Volgens de nieuwe regeling mogen er minstens duizend mensen bij sportevenementen aanwezig zijn. De maximale capaciteit is vastgesteld op 20 procent van het aantal beschikbare plekken. Dit geldt voor alle deelstaten en alle sporten. Tot nu toe hadden alle 16 deelstaten verschillende maatregelen. De komende zes weken gelden als testfase voor de rest van het sportseizoen.

De vastgesdtele capactiteit biedt een kader waarbinnen de plaatselijke Gesundheitsämter - de Duitse GGD's - zelf aanvullende maatregelen kunnen invoeren. Zo worden er geen toeschouwers toegelaten wanneer in de regio van de betreffende club meer dan 35 nieuwe infecties per 100.000 inwoners worden gemeld.

In het stadion blijft in ieder geval de afstandsmaatregel gelden. In sommige stadions geldt een mondkapjesplicht. Uitsupporters zijn niet welkom en alcohol is ook niet toegestaan. Daarnaast kunnen de clubs zelf extra maatregelen nemen om de infectierisico's zo laag mogelijk te houden. Bijvoorbeeld door supporters op verschillende tijden naar binnen te laten gaan of door te ontmoedigen met het openbaar vervoer te komen. Zo stelt Borussia Dortmund slechts 10.000 van de toegestane 16.000 plaatsen beschikbaar, om het openbaar vervoer niet te overbelasten. Lees meer bij Tagesschau

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Corona in Duitsland':

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Een overzicht van de belangrijkste Duitse coronamaatregelen en de reisregels.

Lees meer

2G als alternatief voor de lockdown

2G als alternatief voor de lockdown

Na Hamburg voeren steeds meer deelstaten versoepelingen door waar alleen gevaccineerden en genezenen van kunnen profiteren.

Lees meer

Met de groeten van de Bundesregierung

Met de groeten van de Bundesregierung

Hoe beleven grensbewoners de coronapandemie? Etappe 6: 'De kust is veilig jongens, da steht keiner.'

Lees meer

Bommen Berend in de vangrail

Bommen Berend in de vangrail

Hoe beleven grensbewoners de coronapandemie? Etappe 5: 'Duitse koophuizen zijn in trek bij Nederlanders'

Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger