Journalistiek schrijven
Workshop door Het Parool

Achtergrond - 1 april 2004

Het Parool geeft de jonge redacteuren voor vertrek een workshop journalistiek schrijven. De beginnende schrijvers krijgen schrijftips van een échte journalist. Ze zullen antwoorden vinden op vragen als: hoe bouw je een artikel op? Hoe verzin je een goede titel voor je stuk? Wat is de geschikte zinsbouw? Bestaan er verschillende soorten artikelen?

Om een idee te krijgen wat er allemaal speelt op de redactie van een echte krant, krijgt de schoolkrantredactie een rondleiding op de redactie van Het Parool. Hoe komt een dagblad tot stand? Wat gebeurt er allemaal op de weg van nieuwsfeit naar de druk van een complete papieren krant? Hoe gaan de journalisten te werk? Wie doet wat? Wat is de taak van de hoofdredacteur? Hoe groot is de oplage? Hoe werkt de drukkerij van de krant?

De workshop journalistiek schrijven en de rondleiding op de redactie van Het Parool zijn natuurlijk niet alleen handig voor de leerlingen. Ook voor Het Parool is het erg interessant. De krant investeert tenslotte in de journalisten van de toekomst! Wie weet werken onze redactieleden over tien jaar wel als professionele journalisten bij hen op de redactie?

Lees het verslag!

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger