Links
De beste links over Duitsland en Berlijn

Achtergrond - 1 april 2004

Internet is een grote bron van informatie. Voor alles waarover je iets wilt weten, kun je er wat vinden. Maar niet alle artikelen die tevoorschijn komen, als je bij de zoekmachine een zoekterm intikt, zijn goed. Daarom geven wij je enkele handige websites, voor als je meer wilt weten over Duitsland en Berlijn.

In het Naslagwerk van het Duitslandweb vind je veel informatie over de geschiedenis van Duitsland vanaf 1815, de geografie, de politiek en staatsinrichting, de economie, enz.

Het onderdeel Actueel van het Duitslandweb bevat allerlei artikelen over wat er op dit moment allemaal in Duitsland speelt.

Jetzt Jung! is het dossier over Duitse jongeren op het Duitslandweb. In dit dossier kun je lezen wat Duitse jongeren zoal bezighoudt qua muziek, film en andere typische jongerendingen.

Marieke, een Nederlandse scholiere die heel vaak naar Duitsland gaat, mailt de redactie van het Duitslandweb over wat ze allemaal heeft meegemaakt bij de oosterburen. Ze geeft heel vaak tips over de plekken waar ze is geweest, zo ook over Berlijn.

Op de site van de stad Berlijn staat heel veel informatie over de stad zelf, zoals bevolkingscijfers en waar je wat kunt vinden, maar ook over de geschiedenis van de Duitse hoofdstad en welke evenementen er allemaal worden georganiseerd.

Om op de hoogte te blijven van wat er in Duitsland gebeurt, is het altijd handig de Duitse kranten er even op na te slaan. De bekendste dag- en weekbladen zijn de Frankfurter Allgemeine Zeitung, de Süd-deutsche Zeitung en Der Spiegel.

Als je de kranten niet kunt lezen omdat je Duits wat te wensen overlaat, breng dan een bezoekje aan het vaklokaal Duits op de digischool. Daar kun je op een leuke manier de (moeilijke) Duitse grammatica bijspijkeren en grappige oefeningen doen. Je kunt er ook tips krijgen om het Duits beter te verstaan.

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger