Duitslandweb logo Duitslandweb

Miljardenpakket moet november-lockdown verzachten

Kort nieuws - 3 november 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Duitse regering heeft 10 miljard euro uitgetrokken om de economische schade van de november-lockdown op te vangen. Bedrijven die moeten sluiten, krijgen een vergoeding. Voor de grote ondernemingen zijn de regelingen iets minder gunstig dan voor de kleinere, lieten minister van Financiën Olaf Scholz en minister van Economische Zaken Peter Altmaier vorige week weten. Ditmaal gaat extra aandacht naar de cultuur- en evenementensector.

Bedrijven en kleine zelfstandigen met maximaal 50 werknemers krijgen als vergoeding 75 procent van hun verdiensten van november 2019. Omdat vooral kunstenaars en artiesten klaagden over deze regeling omdat hun maandinkomsten zeer onregelmatig zijn, kan ook een twaalfde deel van het jaarinkomen worden opgegeven, werd maandag duidelijk.

De bestaande overbruggingshulp wordt verlengd en verruimd, geeft het ministerie van Economische Zaken aan. Voor bedrijven zijn gunstige kredietregelingen beschikbaar en daar kunnen nu ook de kleinere bedrijven tot 10 werknemers een beroep op doen. De arbeidstijdverkorting was al verlengd en geldt ook nog in 2021.

Bedrijven die indirect last hebben van de lockdownmaatregelen, omdat ze bijvoorbeeld leveren aan bedrijven die gesloten zijn, krijgen ook steun, maar de regels daarvoor moeten nog worden uitgewerkt, liet Altmaier donderdag weten. Lees meer bij het Duitse ministerie van Economische Zaken

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Corona in Duitsland':

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Duitsland heeft de mondkapjesplicht in het ov en ook grotendeels in de zorg afgeschaft. Een overzicht van de corona-regels.


Lees meer

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Door de opkomst van de omikronvariant staat de Duitse vaccinatieplicht tegen corona ter discussie.


Lees meer

De schuldigen

De schuldigen

Het strenge Duitse moralisme heeft nu het thema vaccinatie in zijn greep, constateert columnist Merlijn Schoonenboom.


Lees meer

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Terwijl de besmettingen oplopen, leek de Duitse politiek verlamd. Maar nu zijn een nieuwe wet en extra maatregelen besloten.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger