Duitslandweb logo Duitslandweb

Miljardenpakket moet november-lockdown verzachten

Kort nieuws - 3 november 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Duitse regering heeft 10 miljard euro uitgetrokken om de economische schade van de november-lockdown op te vangen. Bedrijven die moeten sluiten, krijgen een vergoeding. Voor de grote ondernemingen zijn de regelingen iets minder gunstig dan voor de kleinere, lieten minister van Financiën Olaf Scholz en minister van Economische Zaken Peter Altmaier vorige week weten. Ditmaal gaat extra aandacht naar de cultuur- en evenementensector.

Bedrijven en kleine zelfstandigen met maximaal 50 werknemers krijgen als vergoeding 75 procent van hun verdiensten van november 2019. Omdat vooral kunstenaars en artiesten klaagden over deze regeling omdat hun maandinkomsten zeer onregelmatig zijn, kan ook een twaalfde deel van het jaarinkomen worden opgegeven, werd maandag duidelijk.

De bestaande overbruggingshulp wordt verlengd en verruimd, geeft het ministerie van Economische Zaken aan. Voor bedrijven zijn gunstige kredietregelingen beschikbaar en daar kunnen nu ook de kleinere bedrijven tot 10 werknemers een beroep op doen. De arbeidstijdverkorting was al verlengd en geldt ook nog in 2021.

Bedrijven die indirect last hebben van de lockdownmaatregelen, omdat ze bijvoorbeeld leveren aan bedrijven die gesloten zijn, krijgen ook steun, maar de regels daarvoor moeten nog worden uitgewerkt, liet Altmaier donderdag weten. Lees meer bij het Duitse ministerie van Economische Zaken

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Corona in Duitsland':

2G als alternatief voor de lockdown

2G als alternatief voor de lockdown

Na Hamburg voeren steeds meer deelstaten versoepelingen door waar alleen gevaccineerden en genezenen van kunnen profiteren.

Lees meer

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Een overzicht van de belangrijkste Duitse coronamaatregelen en de reisregels.

Lees meer

Met de groeten van de Bundesregierung

Met de groeten van de Bundesregierung

Hoe beleven grensbewoners de coronapandemie? Etappe 6: 'De kust is veilig jongens, da steht keiner.'

Lees meer

Bommen Berend in de vangrail

Bommen Berend in de vangrail

Hoe beleven grensbewoners de coronapandemie? Etappe 5: 'Duitse koophuizen zijn in trek bij Nederlanders'

Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger