Duitslandweb logo Duitslandweb

Duitse corona-besmettingscijfers blijven licht stijgen

Kort nieuws - 21 december 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Duitse coronacijfers van maandag stemmen weinig optimistisch. Het Robert Koch Institut meldde maandagmorgen 16.643 nieuwe infecties. 

Dat is iets meer dan maandag een week geleden. Op maandag zijn de cijfers altijd wat lager omdat in het weekeinde minder getest wordt en minder uitslagen worden gemeld bij het RKI.

In de eerste drie weken van december zijn in Duitsland meer dan 10.000 mensen overleden aan of met Covid-19. Dat is bijna twee keer zoveel als in november en ook meer dan in het voorjaar, meldt Deutsche Welle. Volgens de koepelorganisatie van IC-artsen DIVI, die het IC-bedden-register bijhoudt, liggen momenteel meer dan 5000 Covid-patiënten op de intensive care in Duitsland.

Het RKI kreeg het afgelopen etmaal 226 meldingen van sterfgevallen in verband met Covid-19. Ook dat is meer dan een week geleden, toen 188 overledenen werden gemeld. Lees meer bij Tagesschau en bekijk het dashboard van het RKI

Op 16 december werd in Duitsland een lockdown van kracht die tot 10 januari geldt, nadat in november al extra maatregelen waren genomen.

Duitsland begint op 27 dezember met vaccineren. Zondag werd bekend dat de regering nog vaccins van Biontech/Pfizer heeft bijgekocht en dat Duitsland nu genoeg heeft om iedereen die dat wil in 2021 te vaccineren. Volgens gezondheidsminister Jens Spahn heeft Duitsland in januari 3 miljoen doses ter beschikking. Als eerste worden met mobiele vaccinatieteams de bewoners en het personeel van verpleeghuizen gevaccineerd. Ook de 80-plussers en zorgpersoneel met een hoog risico op besmetting, bijvoorbeeld in de thuiszorg, of op de Covid-afdeling van een ziekenhuis, horen tot de groep met hoogste prioriteit. Lees meer bij Tagesschau

Reacties

Harrie de Zomer - 6 januari 2021 00:05

Diagnostisering kan alleen plaatsvinden door middel van een art.
Nooit wordt verteld hoeveel tests er zijn genomen, welk percentage positief is, zonder deze info zijn de cijfers nutteloos en enkel voor het propageren van angst.
Na een Corona diagnose wordt er niet meer getest op influenza.
We kunnen zo nog wel even doorgaan, zet de TV uit mensen, lost een groot deel van deze toestand op.

Reageer
Marja Verburg Harrie de Zomer - 6 januari 2021 14:21

Het Robert Koch Institut (het Duitse RIVM) houdt wel bij hoeveel tests er zijn afgenomen en welk percentage daarvan positief is. De meest recente cijfers vindt u hier: https://www.rki.de/DE/Content/InfAZ/N/Neuartiges_Coronavirus/Situationsberichte/Dez_2020/2020-12-30-de.pdf?__blob=publicationFile.
Zie ook: https://www.rki.de/DE/Content/InfAZ/N/Neuartiges_Coronavirus/Situationsberichte/Gesamt.html
Mvg, de redactie

Erik - 5 januari 2021 22:44

Het zijn positieve testen. Je mag niet spreken van infecties zonder verdere diagnose.

Reageer
Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Corona in Duitsland':

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Een overzicht van de belangrijkste Duitse coronamaatregelen en de Duitse en Nederlandse reisregels

Lees meer

De vertrekhal

De vertrekhal

Merlijn Schoonenboom laat zich in Berlijn vaccineren en vraagt zich in de rij af: heeft Duitsland het in de coronacrisis dan toch beter gedaan dan Nederland?

Lees meer

Duitsland langzaam van het slot

Duitsland langzaam van het slot

Duitse deelstaten versoepelen coronamaatregelen nu corona-besmettingen snel afnemen.

Lees meer

De sneltest

De sneltest

De wekelijkse corona-sneltest lijkt wel een absurdistische kunstperformance. Column van Merlijn Schoonenboom.

Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger