Duitslandweb logo Duitslandweb

Zeer bezorgde Duitse regering roept op contacten te reduceren

Kort nieuws - 26 november 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Vrijdag meldde Duitsland wederom met 76.414 een recordaantal besmettingen. Volgens het Robert Koch Institut (vergelijkbaar met het Nederlandse RIVM) zijn in het afgelopen etmaal 357 Covid-patiënten overleden.

 In Duitsland zijn de zorgen over de vierde golf groot. Ook een algemene lockdown wordt niet meer uitgesloten. De luchtmacht wordt ingeschakeld om vanaf vrijdagmiddag met een speciaal toestel patiënten uit het zuiden en oosten naar het westen en noorden van het land over te brengen.

Het aantal besmettingen per 100.000 inwoners per zeven dagen is volgens het RKI 438,3. De Hospitalisierungsinzidenz, het aantal mensen dat per 100.000 inwoners in het ziekenhuis werd opgenomen, steeg naar 5,79.

Met een extra persconferentie vrijdagmorgen waarschuwden minister van Gezondheid Jens Spahn en RKI-directeur Lothar Wieler voor de ernst van de situatie. Ze riepen alle burgers op contacten drastisch te reduceren. "De vierde golf komt ook naar het westen en noorden", sprak Spahn manend. Mogelijk nemen de deelstaten en de bondsregering in de komende dagen extra maatregelen.

Net als in Nederland bereiden Duitse ziekenhuizen zich op triage voor. Nu al moeten veel noodzakelijke operaties worden uitgesteld, zei de voorzitter van de Deutsche Krankenhausgesellschaft (DKG). Volgens hem meldt driekwart van de ziekenhuizen met een IC dat de zorg is afgeschaald. Lees meer bij Tagesschau 

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Corona in Duitsland':

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Duitsland heeft de mondkapjesplicht in het ov en ook grotendeels in de zorg afgeschaft. Een overzicht van de corona-regels.


Lees meer

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Door de opkomst van de omikronvariant staat de Duitse vaccinatieplicht tegen corona ter discussie.


Lees meer

De schuldigen

De schuldigen

Het strenge Duitse moralisme heeft nu het thema vaccinatie in zijn greep, constateert columnist Merlijn Schoonenboom.


Lees meer

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Terwijl de besmettingen oplopen, leek de Duitse politiek verlamd. Maar nu zijn een nieuwe wet en extra maatregelen besloten.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger