Duitslandweb logo Duitslandweb

RKI roept werkgevers op tot meer thuiswerken

Kort nieuws - 14 januari 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Het Duitse Robert Koch Institut, vergelijkbaar met het Nederlandse RIVM, heeft donderdagmorgen een dringend beroep op werkgevers gedaan om meer thuiswerken mogelijk te maken.

Directeur Lothar Wieler had sombere cijfers te delen tijdens zijn persconferentie: 1244 Covid-patiënten zijn in de afgelopen 24 uur overleden. Niet eerder waren het er zoveel in een etmaal. Ook het aantal nieuwe besmettingen is met 25.164 hoger dan de afgelopen dagen. Het RKI geeft aan dat het effect van de feestdagen, waardoor veel tests zijn uitgesteld, bijvoorbeeld omdat huisartsen gesloten waren, nog niet helemaal voorbij is. Dat kan de cijfers dus nog beïnvloeden.

Thuiswerken beschermt nu de gezondheid van ons allemaal, daarom hebben we nog meer werkgevers nodig die hun verantwoordelijkheid nemen, aldus Wieler. Burgers roept hij op om nog minder sociale contacten te hebben. 

Inmiddels zijn in Duitsland 840.000 mensen gevaccineerd tegen het coronavirus. Dat is 1 procent van de bevolking. Donderdag werden de eerste onderzoeksgegevens over bijwerkingen in Duitsland gepresenteerd. Daaruit blijkt volgens de onderzoekers van het Paul-Ehrlich-Institut dat er geen aanwijzingen zijn voor een verhoogd risico op bijwerkingen. Tien overlijdensgevallen zijn gemeld, maar dit waren hoogbejaarde mensen die al ernstig ziek waren. De onderzoekers gaan er niet van uit dat er een samenhang is tussen de vaccinatie en het overlijden. Ook de meldingen van lichtere bijwerkingen zijn statistisch niet opvallend, aldus de onderzoekers. Lees meer bij Tagesschau

 

 

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Corona in Duitsland':

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Een overzicht van de belangrijkste Duitse coronamaatregelen en de reisregels.

Lees meer

2G als alternatief voor de lockdown

2G als alternatief voor de lockdown

Na Hamburg voeren steeds meer deelstaten versoepelingen door waar alleen gevaccineerden en genezenen van kunnen profiteren.

Lees meer

Met de groeten van de Bundesregierung

Met de groeten van de Bundesregierung

Hoe beleven grensbewoners de coronapandemie? Etappe 6: 'De kust is veilig jongens, da steht keiner.'

Lees meer

Bommen Berend in de vangrail

Bommen Berend in de vangrail

Hoe beleven grensbewoners de coronapandemie? Etappe 5: 'Duitse koophuizen zijn in trek bij Nederlanders'

Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger