Duitslandweb logo Duitslandweb

RKI roept werkgevers op tot meer thuiswerken

Kort nieuws - 14 januari 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Het Duitse Robert Koch Institut, vergelijkbaar met het Nederlandse RIVM, heeft donderdagmorgen een dringend beroep op werkgevers gedaan om meer thuiswerken mogelijk te maken.

Directeur Lothar Wieler had sombere cijfers te delen tijdens zijn persconferentie: 1244 Covid-patiënten zijn in de afgelopen 24 uur overleden. Niet eerder waren het er zoveel in een etmaal. Ook het aantal nieuwe besmettingen is met 25.164 hoger dan de afgelopen dagen. Het RKI geeft aan dat het effect van de feestdagen, waardoor veel tests zijn uitgesteld, bijvoorbeeld omdat huisartsen gesloten waren, nog niet helemaal voorbij is. Dat kan de cijfers dus nog beïnvloeden.

Thuiswerken beschermt nu de gezondheid van ons allemaal, daarom hebben we nog meer werkgevers nodig die hun verantwoordelijkheid nemen, aldus Wieler. Burgers roept hij op om nog minder sociale contacten te hebben. 

Inmiddels zijn in Duitsland 840.000 mensen gevaccineerd tegen het coronavirus. Dat is 1 procent van de bevolking. Donderdag werden de eerste onderzoeksgegevens over bijwerkingen in Duitsland gepresenteerd. Daaruit blijkt volgens de onderzoekers van het Paul-Ehrlich-Institut dat er geen aanwijzingen zijn voor een verhoogd risico op bijwerkingen. Tien overlijdensgevallen zijn gemeld, maar dit waren hoogbejaarde mensen die al ernstig ziek waren. De onderzoekers gaan er niet van uit dat er een samenhang is tussen de vaccinatie en het overlijden. Ook de meldingen van lichtere bijwerkingen zijn statistisch niet opvallend, aldus de onderzoekers. Lees meer bij Tagesschau

 

 

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Corona in Duitsland':

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Duitsland heeft de mondkapjesplicht in het ov en ook grotendeels in de zorg afgeschaft. Een overzicht van de corona-regels.


Lees meer

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Door de opkomst van de omikronvariant staat de Duitse vaccinatieplicht tegen corona ter discussie.


Lees meer

De schuldigen

De schuldigen

Het strenge Duitse moralisme heeft nu het thema vaccinatie in zijn greep, constateert columnist Merlijn Schoonenboom.


Lees meer

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Terwijl de besmettingen oplopen, leek de Duitse politiek verlamd. Maar nu zijn een nieuwe wet en extra maatregelen besloten.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger