Duitslandweb logo Duitslandweb

Duitsland neemt opnieuw Nederlandse coronapatiënten op

Kort nieuws - 22 december 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Opnieuw zijn Nederlandse coronapatiënten naar Duitsland overgebracht vanwege capaciteitsproblemen in Nederlandse ziekenhuizen. Eerder dit jaar namen Duitse ziekenhuizen ook ernstig zieke mensen uit Nederland op. 

Twee Nederlandse covid-patiënten, uit Haarlem en uit Almelo, zijn maandag per helicopter naar een kliniek in Dortmund gevlogen. Ze zijn in Dortmund op de IC opgenomen en liggen daar nu aan de beademing, meldt een regionale nieuwssite op basis van een persbericht van de kliniek.

In Duitsland staat de zorg ook steeds meer onder druk door de toename van het aantal corona-infecties. In sommige deelstaten draaien ziekenhuizen op noodscenario's en wordt reguliere zorg afgeschaald. Ook valt veel zorgpersoneel uit omdat het zelf besmet raakt, waardoor het personeelstekort nijpend is.

In de grensregio met Nederland is de nood nog iets minder hoog. "Voor ons is het vanzelfsprekend dat we onze collega's in Nederland helpen", aldus de plaatsvervangend medisch directeur van de kliniek in Dortmund. "We hebben nog capaciteiten om deze beide patiënten op te nemen en te behandelen." De opname van Nederlandse coronapatiënten in Duitsland vindt plaats in het kader van een samenwerkingsproject dat gecoördineerd wordt door de universiteit van Münster. Lees meer bij Ruhr Nachrichten en bij nos.nl 

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Nederlands-Duitse samenwerking':

Nieuwe generatie Nederlandse auteurs klaar voor Duitsland

Nieuwe generatie Nederlandse auteurs klaar voor Duitsland

Nederland & Vlaanderen zijn deze maand gastland op de Leipziger Buchmesse. Een uitgelezen kans voor auteurs zich te presenteren in Duitsland.


Lees meer

Koning in Duisburg: ‘Kunnen niet zonder elkaar’

Koning in Duisburg: ‘Kunnen niet zonder elkaar’

Koning Willem-Alexander bezocht Noordrijn-Westfalen om de waterstof-samenwerking aan te zwengelen.


Lees meer

Duitsland als vluchtheuvel

Duitsland als vluchtheuvel

Wat als Nederlanders op de vlucht voor het water massaal aankloppen in Duitsland? Cabaretier Patrick Nederkoorn maakte er een (Duitse) voorstelling over.


Lees meer

Duits-Nederlandse top in Rotterdam

Duits-Nederlandse top in Rotterdam

De Duitse kanselier Scholz en enkele van zijn ministers halen vandaag in Rotterdam de banden aan met de Nederlandse regering.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger