Duitslandweb logo Duitslandweb

Duitsland neemt opnieuw Nederlandse coronapatiënten op

Kort nieuws - 22 december 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Opnieuw zijn Nederlandse coronapatiënten naar Duitsland overgebracht vanwege capaciteitsproblemen in Nederlandse ziekenhuizen. Eerder dit jaar namen Duitse ziekenhuizen ook ernstig zieke mensen uit Nederland op. 

Twee Nederlandse covid-patiënten, uit Haarlem en uit Almelo, zijn maandag per helicopter naar een kliniek in Dortmund gevlogen. Ze zijn in Dortmund op de IC opgenomen en liggen daar nu aan de beademing, meldt een regionale nieuwssite op basis van een persbericht van de kliniek.

In Duitsland staat de zorg ook steeds meer onder druk door de toename van het aantal corona-infecties. In sommige deelstaten draaien ziekenhuizen op noodscenario's en wordt reguliere zorg afgeschaald. Ook valt veel zorgpersoneel uit omdat het zelf besmet raakt, waardoor het personeelstekort nijpend is.

In de grensregio met Nederland is de nood nog iets minder hoog. "Voor ons is het vanzelfsprekend dat we onze collega's in Nederland helpen", aldus de plaatsvervangend medisch directeur van de kliniek in Dortmund. "We hebben nog capaciteiten om deze beide patiënten op te nemen en te behandelen." De opname van Nederlandse coronapatiënten in Duitsland vindt plaats in het kader van een samenwerkingsproject dat gecoördineerd wordt door de universiteit van Münster. Lees meer bij Ruhr Nachrichten en bij nos.nl 

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Nederlands-Duitse samenwerking':

Duits-Nederlandse top in Rotterdam

Duits-Nederlandse top in Rotterdam

De Duitse kanselier Scholz en enkele van zijn ministers halen vandaag in Rotterdam de banden aan met de Nederlandse regering.


Lees meer

'Ik vraag aandacht voor grenseffecten van wetten'

'Ik vraag aandacht voor grenseffecten van wetten'

De nieuwe Nederlandse ambassadeur in Berlijn, Ronald van Roeden, vertelt in deze podcast over zijn werk en wat hij wil bereiken in de Duits-Nederlandse samenwerking.


Lees meer

Geliefde Duitse zalm nog steeds in Nederlandse netten

Geliefde Duitse zalm nog steeds in Nederlandse netten

Pas eind 2023 komt er onder Duitse druk een visverbod bij de Haringvlietdam om trekvissen te beschermen.


Lees meer

Scholz en Rutte spreken over oorlog en energie

Scholz en Rutte spreken over oorlog en energie

Scholz benadrukte in Den Haag de goede Duits-Nederlandse samenwerking.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger