Duitslandweb logo Duitslandweb

Duitsland behaalt klimaatdoelen in coronajaar 2020

Kort nieuws - 4 januari 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Duitsland heeft dankzij de corona-pandemie in 2020 zijn CO2-uitstoot met 80 miljoen ton verminderd. De klimaatdoelen voor afgelopen jaar zijn daarmee ruimschoots behaald. Deskundigen voorspellen dat de uitstoot zal toenemen als de economie weer aantrekt.

De uitstoot van broeikasgassen lag vorig jaar 42,3 procent onder de waarde van 1990, blijkt uit een analyse van de Duitse denktank Agora Energiewende, schrijft Tagesschau. Het doel was 40 procent reductie. De cijfers laten zien dat de uitstoot met ruim 80 miljoen ton CO2 afnam tot 722 miljoen ton in totaal. Tweederde van die afname is volgens de deskundigen het gevolg van de corona-pandemie. In 2020 ging het energieverbruik duidelijk omlaag. Daarnaast lagen de CO2-prijzen in de EU relatief hoog en werd er door een milde winter minder gestookt. Zonder de coronacrisis zou de daling rond de 25 miljoen ton zijn geweest en waren de klimaatdoelstellingen van 2020 niet behaald, stellen de experts.

Een daling van CO2-uitstoot die in de elektriciteitssector werd gemeten, is volgens de Agora-directeur te danken aan de vervanging van steenkool door gas en duurzame energiebronnen. Hij verwacht dat de industrie en het verkeer weer meer broeikasgassen zullen uitstoten zodra de economie weer aantrekt. Lees meer Tagesschau

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer:

De landschappen bloeien toch

De landschappen bloeien toch

Geld, goed beleid en geduld; dat is de sleutel tot succes, stelt columnist Carsten Brzeski hoopvol vast.


Lees meer

Het keerpunt

Het keerpunt

Hoe de oorlog in Oekraïne ook afloopt, de Duitse 'Zeitenwende' kan niet meer worden teruggedraaid, schrijft Carsten Brzeski.


Lees meer

Schimmige stichting moest gaspijplijn redden

Schimmige stichting moest gaspijplijn redden

Mecklenburg-Voorpommeren gebruikte een milieustichting als dekmantel om Nord Stream 2 te redden.


Lees meer

Factsheet: Energie in Duitsland

Factsheet: Energie in Duitsland

Een overzicht van de Duitse energievoorziening, de afhankelijkheid van Rusland en de nieuwe klimaatambities.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger