Duitslandweb logo Duitslandweb

Duitsland koopt voor 400 miljoen aan coronamedicijn

Kort nieuws - 25 januari 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Duitse regering heeft 200.000 doses van coronamedicijnen op basis van antilichamen ingekocht. De middelen zullen vanaf volgende week worden gebruikt in Duitsland, heeft minister van Volksgezondheid Jens Spahn gezegd in de krant Bild am Sonntag. Duitsland is het eerste EU-land dat het medicijn gaat gebruiken.

De medicijnen op basis van antistoffen zijn nog niet goedgekeurd door het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA). Het Duitse Paul-Ehrlich-Institut heeft de middelen al wel goedgekeurd. 

In totaal heeft Duitsland voor 400 miljoen euro ingekocht. "Toediening van deze antistoffen kan risicopatiënten in de vroege fase helpen om een zwaar ziekteverloop te voorkomen", zei minister Spahn. Het is volgens de fabrikanten niet geschikt voor patiënten die al in het ziekenhuis liggen.

De middelen bestaan uit antilichamen die het aantal virusdeeltjes in het lichaam moeten begrenzen. De Duitse regering heeft de medicijnen gekocht bij farmaceutisch bedrijf Eli Lilly en biotechbedrijf Regeneron, beiden Amerikaans. Met het medicijn van Regeneron werd ook voormalig Amerikaans president Donald Trump behandeld, nadat hij begin oktober het coronavirus opliep. Lees meer bij Der Tagesspiegel

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Corona in Duitsland':

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Duitsland heeft de mondkapjesplicht in het ov en ook grotendeels in de zorg afgeschaft. Een overzicht van de corona-regels.


Lees meer

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Door de opkomst van de omikronvariant staat de Duitse vaccinatieplicht tegen corona ter discussie.


Lees meer

De schuldigen

De schuldigen

Het strenge Duitse moralisme heeft nu het thema vaccinatie in zijn greep, constateert columnist Merlijn Schoonenboom.


Lees meer

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Terwijl de besmettingen oplopen, leek de Duitse politiek verlamd. Maar nu zijn een nieuwe wet en extra maatregelen besloten.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger