Duitslandweb logo Duitslandweb

Duitsland voorbereid op eerste corona-vaccinaties in december

Kort nieuws - 23 november 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Duitse minister van Volksgezondheid Jens Spahn (CDU) verwacht dit jaar nog de eerste vaccinaties tegen het coronavirus. Dat zei hij op een persconferentie tijdens zijn bezoek aan IDT Biologika, een vaccinfabrikant in Dessau.

"Er is reden tot optimisme dat er dit jaar goedkeuring komt voor een vaccin in Europa", zei Spahn. Het vaccineren kan volgens hem direct daarna beginnen. De minister heeft de deelstaten gevraagd de vaccinatiecentra voor half december gereed te maken.

IDT Biologika is naast Biontech en Curevac het derde Duitse bedrijf dat aan een coronavaccin werkt. De producent verwacht de resultaten van de eerste vaccinatiefase in december. De Duitse regering zal tenminste vijf miljoen doses van IDT kopen als het klaar is, zei Spahn. Hij heeft het bedrijf 30 miljoen euro toegezegd om productiecapaciteit op te bouwen. Het bedrijf en zijn partners kregen ook al 113 miljoen euro voor de ontwikkeling van het vaccin.

Spahn zei ook dat er gewerkt wordt aan een online platform waar de vaccinatiegraad per regio en leeftijdscategorie zal worden bijgehouden. "Vooral als we een hoge vaccinatiegraad hebben bereikt onder de kwetsbare bevolkingsgroepen, kunnen we de corona-maatregelen geleidelijk versoepelen", aldus de minister. Lees meer bij Tagesschau

Reacties

GER FRINGS - 24 november 2020 09:11

Ik vind dat een goede zet van Duitsland om snel met de vaccinaties te beginnen, je koopt de flesjes toch voor niets in .............. voor op te slaan dat is onzin , geef de mensen in Nederland ook
een vaccinatie prik en ook zo snel mogelijk.

Reageer
Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Corona in Duitsland':

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Duitsland heeft de mondkapjesplicht in het ov en ook grotendeels in de zorg afgeschaft. Een overzicht van de corona-regels.


Lees meer

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Door de opkomst van de omikronvariant staat de Duitse vaccinatieplicht tegen corona ter discussie.


Lees meer

De schuldigen

De schuldigen

Het strenge Duitse moralisme heeft nu het thema vaccinatie in zijn greep, constateert columnist Merlijn Schoonenboom.


Lees meer

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Terwijl de besmettingen oplopen, leek de Duitse politiek verlamd. Maar nu zijn een nieuwe wet en extra maatregelen besloten.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger