Duitslandweb logo Duitslandweb

Duitsland voorbereid op eerste corona-vaccinaties in december

Kort nieuws - 23 november 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Duitse minister van Volksgezondheid Jens Spahn (CDU) verwacht dit jaar nog de eerste vaccinaties tegen het coronavirus. Dat zei hij op een persconferentie tijdens zijn bezoek aan IDT Biologika, een vaccinfabrikant in Dessau.

"Er is reden tot optimisme dat er dit jaar goedkeuring komt voor een vaccin in Europa", zei Spahn. Het vaccineren kan volgens hem direct daarna beginnen. De minister heeft de deelstaten gevraagd de vaccinatiecentra voor half december gereed te maken.

IDT Biologika is naast Biontech en Curevac het derde Duitse bedrijf dat aan een coronavaccin werkt. De producent verwacht de resultaten van de eerste vaccinatiefase in december. De Duitse regering zal tenminste vijf miljoen doses van IDT kopen als het klaar is, zei Spahn. Hij heeft het bedrijf 30 miljoen euro toegezegd om productiecapaciteit op te bouwen. Het bedrijf en zijn partners kregen ook al 113 miljoen euro voor de ontwikkeling van het vaccin.

Spahn zei ook dat er gewerkt wordt aan een online platform waar de vaccinatiegraad per regio en leeftijdscategorie zal worden bijgehouden. "Vooral als we een hoge vaccinatiegraad hebben bereikt onder de kwetsbare bevolkingsgroepen, kunnen we de corona-maatregelen geleidelijk versoepelen", aldus de minister. Lees meer bij Tagesschau

Reacties

GER FRINGS - 24 november 2020 09:11

Ik vind dat een goede zet van Duitsland om snel met de vaccinaties te beginnen, je koopt de flesjes toch voor niets in .............. voor op te slaan dat is onzin , geef de mensen in Nederland ook
een vaccinatie prik en ook zo snel mogelijk.

Reageer
Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Corona in Duitsland':

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Nederland geldt vanaf 21 november weer als hoogrisicogebied. Een overzicht van de reisregels en coronamaatregelen in Duitsland

Lees meer

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Terwijl de besmettingen zeer snel oplopen in Duitsland, leek de politiek ietwat verlamd. Maar deze week kwam een nieuwe wet en nieuwe maatregelen.

Lees meer

2G, 3G, Krankenhausampel: Coronaproeftuin Duitsland

2G, 3G, Krankenhausampel: Coronaproeftuin Duitsland

In Duitsland verschillen de coronamaatregelen per deelstaat, toch zit er systeem in. Enkele voorbeelden.

Lees meer

2G als alternatief voor de lockdown

2G als alternatief voor de lockdown

Na Hamburg voeren steeds meer deelstaten versoepelingen door waar alleen gevaccineerden en genezenen van kunnen profiteren.

Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger