Duitslandweb logo Duitslandweb

Merkel: 'Vaccinatie-tempo gaat omhoog'

Kort nieuws - 11 januari 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Bondskanselier Merkel heeft toegezegd dat er de komende tijd sneller gevaccineerd gaat worden in Duitsland. Dat zei ze in haar eerste video-boodschap van het jaar.

Merkel spreekt van een langzame start bij het vaccineren, dat eind december in Duitsland begon. Inmiddels zijn meer dan een half miljoen mensen ingeënt, en gaat het tempo volgens de bondskanselier vanaf nu omhoog. "We zullen genoeg vaccin beschikbaar hebben voor iedereen. Maand na maand zullen we meer mensen de gelegenheid kunnen bieden zich te laten vaccineren, tot uiteindelijk iedereen de kans heeft gehad."

Op dit moment krijgen mensen in Duitsland het vaccin van Biontech/Pfizer. Minister van Gezondheid Jens Spahn (CDU) zei maandagochtend dat ook het coronavaccin van de Amerikaanse fabrikant Moderna vanaf dinsdag in de Duitse vaccinatiecentra beschikbaar is. Lees meer in het liveblog van Tagesschau

Vorige week kreeg de Duitse regering kritiek op de aankoop van het coronavaccin in EU-verband, waardoor Duitsland te weinig voorraad zou hebben. Het Biontech/Pfizer-vaccin is in Duitsland ontwikkeld. Merkel veegt die kritiek in haar video van tafel: "Een virus, dat ons allen treft, laat zich niet door één land verslaan. Geen enkel land, ook Duitsland niet, is beschermd tegen het virus als zijn vrienden en buurlanden dat niet zijn." Lees meer bij n-tv en bekijk de video van Merkel hier

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Corona in Duitsland':

2G als alternatief voor de lockdown

2G als alternatief voor de lockdown

Na Hamburg voeren steeds meer deelstaten versoepelingen door waar alleen gevaccineerden en genezenen van kunnen profiteren.

Lees meer

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Een overzicht van de belangrijkste Duitse coronamaatregelen en de reisregels.

Lees meer

Met de groeten van de Bundesregierung

Met de groeten van de Bundesregierung

Hoe beleven grensbewoners de coronapandemie? Etappe 6: 'De kust is veilig jongens, da steht keiner.'

Lees meer

Bommen Berend in de vangrail

Bommen Berend in de vangrail

Hoe beleven grensbewoners de coronapandemie? Etappe 5: 'Duitse koophuizen zijn in trek bij Nederlanders'

Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger