Duitslandweb logo Duitslandweb

Merkel nodigt Amerikaanse president Biden uit

Kort nieuws - 26 januari 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De nieuwe Amerikaanse president Joe Biden heeft maandag met bondskanselier Angela Merkel gebeld. Merkel feliciteerde Biden en nodigde hem uit naar Duitsland te komen als de situatie het toelaat.

Merkel zei Biden blij te zijn dat de Verenigde Staten zich weer aansluiten bij het klimaatakkoord van Parijs en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Het Witte Huis liet weten dat Biden zijn wens aan Merkel had overgebracht om de betrekkingen tussen Duitsland en de VS te versterken en de transatlantische alliantie nieuw leven in te blazen - ook via de NAVO en met de EU.

De bondskanselier en de president waren het erover eens dat bij de aanpak van de coronapandemie sterke internationale samenwerking nodig is. Merkel en Biden bespraken ook nog een aantal andere onderwerpen, zoals handels- en klimaatpolitiek en het politieke beleid ten opzichte van onder meer Afghanistan en Iran. Merkel was niet de eerste Europese leider met wie Biden heeft gebeld. Zaterdag sprak hij als eerste met de Britse premier Johnson en zondag met de Franse president Macron. Lees meer bij Süddeutsche Zeitung

 

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Duitsland en de wereld':

5 vragen over Duitsland en het conflict in het Midden-Oosten

5 vragen over Duitsland en het conflict in het Midden-Oosten

Waarom voelt Duitsland een speciale verplichting voor Israël? En hoe gaat Duitsland om met pro-Palestijns protest?


Lees meer

De Duitse staatsraison

De Duitse staatsraison

De aanval van Hamas op Israël zorgt in Duitsland voor extra grote innerlijke verwarring, ziet Merlijn Schoonenboom in Berlijn.


Lees meer

Duitsland en China zoeken in Berlijn toenadering

Duitsland en China zoeken in Berlijn toenadering

Kanselier Scholz ontving China's premier Li Qiang voor kabinetsoverleg, in de hoop de gespannen relatie tussen beide landen te verbeteren.


Lees meer

Wachten op een Chinastrategie

Wachten op een Chinastrategie

De afhankelijkheid van China is een achilleshiel van de Duitse economie. De bondsregering moet snel met een China-strategie komen, aldus econoom Brzeski.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger