Duitslandweb logo Duitslandweb

Duitse politici boos: Vakantie in Duitsland mag niet, op Mallorca wel

Kort nieuws - 22 maart 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Eurowings heeft honderden extra vluchten naar Mallorca ingepland en nu biedt ook het Duitse reisconcern TUI weer reizen naar het Spaanse eiland aan. Mallorca geldt niet meer als risicogebied voor Duitsland, toch hebben verschillende politici kritiek op de Duitse vakantiegangers. 

Duitsers kunnen in eigen land geen toeristische overnachtingen in bijvoorbeeld hotels boeken, maar omdat Mallorca niet meer als risicogebied geldt, kunnen ze wel op vakantie naar het Spaanse eiland. Ondanks het feit dat de bondsregering van niet-noodzakelijke reizen naar het buitenland afraadt. Mallorca eist een negatieve coronatest van reizigers, maar de Duitse toeristen hoeven zo'n test bij terugkeer in Duitsland niet te laten zien. Ook hoeven ze niet in quarantaine. 

Minister-president Bodo Ramelow van Thüringen kan alleen maar zijn hoofd schudden als hij de Duitse toeristen ziet die nu in een vliegtuig naar Mallorca stappen, zei hij tegen Deutschlandfunk. Dat voor Duitse toeristen bij terugkeer geen negatieve PCR-test vereist is, "kan echt niet zo", aldus Ramelow. Zijn collega uit Noordrijn-Westfalen Armin Laschet raadt reizen naar Mallorca ook af. Een aantal minister-presidenten wil een testplicht voor de toeristen die terugkeren van Mallorca. Overigens is de horeca op Mallorca alleen overdag open en geldt er een avondklok. Ook in Spanje is er onvrede over de komst van de Duitse toeristen, omdat Spanjaarden met Pasen zelf niet op vakantie naar Mallorca mogen.

Minister van Financiën en vice-kanselier Olaf Scholz vreest een golf van Duitse vakantiegangers met Pasen. "Dat kunnen we ons in de huidige infectiesituatie niet permitteren", aldus Scholz. Als mensen met Pasen massaal met vakantie gaan, "brengt dat de zomervakantie in gevaar". Ook binnen Duitsland moeten de toerisme-mogelijkheden beperkt blijven, vindt hij.

Toerisme is een van de onderwerpen waar de minister-presidenten van de deelstaten en kanselier Merkel op hun corona-overleg vandaag over spreken. Verschillende premiers willen met Pasen de mogekijkheden voor vakantie in de eigen deelstaat verruimen. Lees meer bij tagesspiegel.de, msl24.deDer Spiegeldeutschlandfunk.detagesschau.de en RTL.de

Reacties

jillis van boven - 23 maart 2021 09:46

If you doing your holiday Save it's not a
Problem

Reageer
Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Corona in Duitsland':

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Nederland wordt weer hoogrisicogebied. Een overzicht van de belangrijkste Duitse coronamaatregelen en de reisregels.

Lees meer

Duitsland vaccineert alleen jongeren in risicogroepen

Duitsland vaccineert alleen jongeren in risicogroepen

Anders dan in Nederland, geldt in Duitsland geen advies om alle jongeren tegen corona te vaccineren.

Lees meer

De vertrekhal

De vertrekhal

Merlijn Schoonenboom laat zich in Berlijn vaccineren en vraagt zich in de rij af: heeft Duitsland het in de coronacrisis dan toch beter gedaan dan Nederland?

Lees meer

Duitsland langzaam van het slot

Duitsland langzaam van het slot

Duitse deelstaten versoepelen coronamaatregelen nu corona-besmettingen snel afnemen.

Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger