Duitslandweb logo Duitslandweb

Minister Spahn toch voor versoepelingen voor gevaccineerden

Kort nieuws - 6 april 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Lange tijd was minister Jens Spahn (CDU) van Gezondheid tegen privileges voor mensen die tegen corona zijn ingeënt. Maar nu steeds meer mensen zijn gevaccineerd, ziet hij mogelijkheden voor versoepelingen. 

"Wie volledig is gevaccineerd, kan in de toekomst worden behandeld als iemand die negatief is getest", aldus Spahn in de Bild am Sonntag. Als de derde coronagolf voorbij is en verdere versoepelingen mogelijk zijn voor mensen met een negatieve test, kunnen mensen "die zijn ingeënt zonder test winkelen en naar de kapper". 

De minister baseert zich volgens Duitse media op nieuwe wetenschappelijke inzichten van het Robert Koch-Institut (RKI). Dat concludeert dat het risico dat mensen die volledig zijn ingeënt het virus nog kunnen overdragen, op z'n laatst 15 dagen na de tweede vaccinatie bijzonder klein is. Zij hoeven dan ook niet meer in quarantaine, aldus het RKI. Wel moeten ze de anderhalve meter afstand in acht blijven nemen, mondkapjes blijven dragen en handen blijven wassen.

Eerder pleitte Spahn juist tegen privileges voor gevaccineerden. Zij moesten solidair zijn en geduld hebben tot iedereen kon zijn ingeënt, zei hij eind vorig jaar. Inmiddels heeft zo'n 12 procent van de Duitsers de eerste prik gehad en 5 procent is volledig ingeënt. Spahn verwacht dat begin mei 20 procent van de inwoners van Duitsland is gevaccineerd. Lees meer bij tagesspiegel.de

Reacties

Erik - 6 april 2021 15:43

Werkt fantastisch die versoepeling voor gevaccineerden: Zelfs met vaccinatie moet je nog testen.

De solidariteit waar Sphan over spreekt is schijn, omdat de maatregelen voor de ene harder aankomen dan voor de andere. Het is a-sociaal. De enige manier om solidariteit te bereiken zijn vrijwillige maatregelen en voorzieningen daartoe, bijvoorbeeld speciale winkeluren voor kwetsbaren.

Reageer
Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Corona in Duitsland':

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Een overzicht van de belangrijkste Duitse coronamaatregelen en de reisregels.

Lees meer

2G als alternatief voor de lockdown

2G als alternatief voor de lockdown

Na Hamburg voeren steeds meer deelstaten versoepelingen door waar alleen gevaccineerden en genezenen van kunnen profiteren.

Lees meer

Met de groeten van de Bundesregierung

Met de groeten van de Bundesregierung

Hoe beleven grensbewoners de coronapandemie? Etappe 6: 'De kust is veilig jongens, da steht keiner.'

Lees meer

Bommen Berend in de vangrail

Bommen Berend in de vangrail

Hoe beleven grensbewoners de coronapandemie? Etappe 5: 'Duitse koophuizen zijn in trek bij Nederlanders'

Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger