Duitslandweb logo Duitslandweb

Merkel: Privileges voor gevaccineerden niet aan de orde

Kort nieuws - 25 februari 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Kanselier Merkel wil niet dat gevaccineerden bevoordeeld worden ten opzichte van mensen die nog niet zijn ingeënt. Zolang het aantal gevaccineerden nog zoveel lager ligt dan het aantal niet-gevaccineerden moet de overheid beide groepen niet verschillend behandelen, zei ze in een interview met de Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Om gevaccineerden voordelen te kunnen gunnen, moet bovendien eerst duidelijk zijn of zij niet meer besmettelijk zijn, aldus Merkel. Als er genoeg mensen zijn ingeënt, kan alsnog worden gekeken of zij bepaalde privileges krijgen. "Maar zo ver zijn we nog niet." Zelf wil ze pas een prik als ze aan de beurt is. Eerst moeten kwetsbaren worden gevaccineerd en mensen die in hun beroep geen afstand kunnen houden, zoals leraren. Dat kan zij wel, zei ze. 

Merkel is positief over de bereidheid van mensen in Duitsland zich te laten inenten. Ze wil bereiken dat in Duitsland per week bijna 10 miljoen mensen kunnen worden gevaccineerd. Versoepelingen zijn volgens de kanselier mogelijk als er meer snel- en zelftests zijn. In Duitsland hebben inmiddels bijna 2 miljoen mensen beide prikken gehad, ruim 3,5 miljoen hebben in ieder geval de eerste vaccindosis gekregen. Lees meer bij FAZ.nettagesspiegel.de en bekijk het Duitse vaccinatiedashboard

Het aantal besmettingen in Duitsland loopt weer op. De afgelopen 24 uur zijn 11.869 nieuwe gevallen gemeld. Dat zijn er 1662 meer dan vorige week donderdag. Ook het aantal besmettingen per 100.000 inwoners per zeven dagen is gestegen, van 59,3 woensdag naar 61,7 vandaag. Het afgelopen etmaal zijn 385 doden gemeld. Dat is minder dan een week geleden (534). Lees meer bij tagesschau.de en het dashboard van het RKI 

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Corona in Duitsland':

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Een overzicht van de belangrijkste Duitse coronamaatregelen en de reisregels.

Lees meer

2G als alternatief voor de lockdown

2G als alternatief voor de lockdown

Na Hamburg voeren steeds meer deelstaten versoepelingen door waar alleen gevaccineerden en genezenen van kunnen profiteren.

Lees meer

Met de groeten van de Bundesregierung

Met de groeten van de Bundesregierung

Hoe beleven grensbewoners de coronapandemie? Etappe 6: 'De kust is veilig jongens, da steht keiner.'

Lees meer

Bommen Berend in de vangrail

Bommen Berend in de vangrail

Hoe beleven grensbewoners de coronapandemie? Etappe 5: 'Duitse koophuizen zijn in trek bij Nederlanders'

Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger