Duitslandweb logo Duitslandweb

Premier Söder: Clubs in Beieren in najaar open voor gevaccineerden

Kort nieuws - 14 juli 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Minister-president Söder (CSU) van Beieren wil clubs en discotheken in zijn deelstaat in de herfst weer openen voor gevaccineerden. Zo hoopt hij de bereidheid bij jonge mensen te vergroten zich te laten inenten. Kanselier Merkel en minister van Gezondheid Spahn benadrukken dat er in Duitsland geen vaccinatieplicht komt.

Söder heeft dinsdag na een kabinetszitting in München meer vrijheden in het vooruitzicht gesteld voor mensen die zich laten vaccineren. Zo kunnen mogelijk clubs en discotheken in de Zuid-Duitse deelstaat in de herfst weer open voor diegenen die zijn ingeënt. Maar dan moeten wel veel meer jonge mensen gebruik maken van de vaccinatie-mogelijkheden, aldus Söder. Op dit moment zijn zulke versoepelingen "relatief zinloos", zei hij, omdat er nog nauwelijks jonge mensen zijn die twee keer zijn ingeënt. Als de versoepelingen doorgaan, tellen gevaccineerden ook niet meer mee voor het maximum aantal toeschouwers dat bij cultuur- en sportbijeenkomsten wordt toegelaten. 

Het is in Duitsland aan de deelstaten om coronaregels te bepalen. Die kunnen dus per regio verschillen. In sommige regio's zijn clubs bijvoorbeeld al wel open, maar daarvoor gelden strenge regels. In Nederland gingen eind juni vergaande versoepelingen in, ook voor clubs en discotheken, en waren er nauwelijks nog restricties. Daarna steeg het aantal besmettingen zo explosief, dat de versoepelingen voor het nachtleven in Nederland vorige week weer zijn teruggedraaid. Lees meer bij BR.de en Welt.de

Kanselier Merkel (CDU) en minister van Gezondheid Spahn (CDU) hebben mensen dinsdag opnieuw opgeroepen zich te laten vaccineren. Hoe meer mensen zich laten vaccineren, des te meer vrijheden er mogelijk zijn, aldus Merkel en Spahn bij een bezoek aan het Robert Koch Institut (RKI), het Duitse equivalent van het RIVM. Om beschermd te zijn tegen zeer besmettelijke virusvarianten moet 85 procent van de 12- tot en met 59-jarigen en 90 procent van de 60-plussers zijn gevaccineerd, aldus Merkel. Zo ver is Duitsland nog lang niet, voegde ze er aan toe. Op dit moment is 43 van de bevolking volledig gevaccineerd. 

Merkel en Spahn benadrukten dat er in Duitsland geen vaccinatieplicht komt, zoals die in Frankrijk is aangekondigd voor zorgmedewerkers. Spahn sprak wel van een Impfgebot, een vaccinatiegebod. De Amerikaanse president Biden heeft inenten een patriottische plicht genoemd en daar heeft hij gelijk in, aldus Spahn. Lees meer bij Tagesschau

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Corona in Duitsland':

2G als alternatief voor de lockdown

2G als alternatief voor de lockdown

Na Hamburg voeren steeds meer deelstaten versoepelingen door waar alleen gevaccineerden en genezenen van kunnen profiteren.

Lees meer

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Een overzicht van de belangrijkste Duitse coronamaatregelen en de reisregels.

Lees meer

Met de groeten van de Bundesregierung

Met de groeten van de Bundesregierung

Hoe beleven grensbewoners de coronapandemie? Etappe 6: 'De kust is veilig jongens, da steht keiner.'

Lees meer

Bommen Berend in de vangrail

Bommen Berend in de vangrail

Hoe beleven grensbewoners de coronapandemie? Etappe 5: 'Duitse koophuizen zijn in trek bij Nederlanders'

Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger