Duitslandweb logo Duitslandweb

Contactbeperkingen opgeheven voor Duitse gevaccineerden

Kort nieuws - 7 mei 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Voor Duitse gevaccineerden en genezenen vervallen de contactbeperkingen vanaf komend weekend. Na de Bondsdag stemde vrijdagmorgen ook de Bondsraad in met de aangepaste regels. De nieuwe verordening wordt zondag van kracht.

Volledig gevaccineerden mogen volgens de nieuwe wet vanaf twee weken na de tweede prik een onbeperkt aantal mensen ontmoeten en hoeven ook geen test te doen voor ze naar bijvoorbeeld de kapper of de dierentuin gaan. Ook hoeven ze niet in quarantaine na contact met een besmet persoon of na verblijf in het buitenland. Ook een test is voor hen dan niet meer nodig. Deze rechten gelden ook voor genezenen in het eerste half jaar na een doorgemaakte coronabesmetting.

Gevaccineerden moeten zich wel blijven houden aan de hygiëneregels, zoals afstand houden en mondkapje dragen. In sommige deelstaten wordt het voor Duitse gevaccineerden en genezenen ook weer mogelijk om toeristische overnachtingen te boeken.

In de verordening staat dat de vaccinatie moet worden aangetoond met een vaccinatiebewijs in de Duitse, Engelse, Franse, Italiaanse of Spaanse taal, digitaal of op papier. Nederlands wordt niet genoemd. Actualisering 11 mei 2021: Een woordvoerder van de Euregio Rijn-Waal laat weten dat de versoepelingen (nog) niet gelden voor Nederlandse gevaccineerden. Lees meer bij Tagesschau en lees de verordening COVID-19-Schutzmaßnahmen-Ausnahmenverordnung – SchAusnahmV van het Duitse ministerie van Justitie

Reacties

Thomas - 29 juli 2021 16:30

Moet ik ook in quaratine als ik negatief ben getest door de GGD

Reageer
Bart - 5 juni 2021 11:24

Beste, wij gaan half juli met een gezin van vier (2 kinderen van 9 en 11) van Düsseldorf naar Mallorca op vakantie. Wij als ouders hebben tegen die tijd allebei al de tweede prik gehad. Alleen mijn partner heeft de twee-weken grens dan nog niet gepasseerd.
Wat zijn momenteel de huidige regels? Moeten je alleen een negatieve test laten zien wanneer je weer terugvliegt vanuit de Balearen? En geldt dit ook voor de leeftijdscategorie van mijn kinderen?
mvg, B

Reageer
Sam - 27 mei 2021 18:05

Hoi, ik heb anderhalve maand geleden corona gehad en heb dus antistoffen. In jullie artikels wordt er gesproken van 'genezenen' maar hoe of wat houdt dit juist in?

Ik zou dinsdag naar NRW gaan met de auto en zou natuurlijk verkiezen van niet nog eens een test te moeten laten doen.

Alvast bedankt.

Sam

Reageer
Wiebke Pittlik Sam - 27 mei 2021 23:52

Dit staat in de hierboven gelinkte verordening. U hebt een bewijs nodig van een SARS-CoV-2-besmetting, aangetoond door een PCR of POC-PCR-test, in het Duits, Engels, Frans, Italiaans of Spaans. De besmetting moet minstens 28 dagen geleden zijn en maximaal 6 maanden. Groet, de redactie

Lilian - 27 mei 2021 14:00

Via de oproep van de GGD word ik morgen gevaccineerd met het Janssen-vaccin en dat is, i.t.t. de andere vaccins, maar 1x. Is dit ook voldoende voor dagreizen naar Duitsland?

Reageer
Rick - 25 mei 2021 09:37

Is het nu mogelijk om één hotelovernachting te doen (NRW), en niet langer dan 24 uur in Duitsland te zijn, met en een geldige negatieve PCR test?

Reageer
Kees van Dijk - 24 mei 2021 16:39

Ik ben twee keer gevaccineerd met Sinovac. De laatse inenting was op 28 maart. Mag ik nu vanuit nederland naar Berlijn reizen zonder PCR test?

Reageer
W. Wouters - 23 mei 2021 12:22

Beste.., Wij hebben vanaf 25-6-2021 voor 3 weken een camper geboekt, ophalen en terug inleveren in Karlsruhe. Onze eerste vaccinatie ontvangen we resp.28 mei en 3 juni. Wat moeten we regelen om deze vakantie door te kunnen laten gaan? Optie is om in Duitsland te blijven of door te reizen naar een ander land, we zijn natuurlijk "mobiel". Zijn er quarantaine verplichtingen, hoe wordt hierop gecontroleerd bij verblijf in camper? Is een extra PCR test noodzakelijk? Bedankt voor uw reactie, m.vr.gr.

Reageer
Ineke Lobeek-Schreurs W. Wouters - 23 mei 2021 19:39

Hallo, ik 7 juni een afspraak bij een dierenarts in Duitsland. Ik heb alle 2 vaccinatie al gehad. 15 april de 2e. Mag ik zonder test de grens over? Ik hoor het graag van jullie. M.v.g Ineke Lobeek.

Marja Verburg W. Wouters - 23 mei 2021 16:00

Wat eind juni mogelijk is, kunnen we als redactie op dit moment niet overzien. De Duitse reis- en coronaregels houden we hier bij: https://duitslandinstituut.nl/artikel/36312/corona-in-duitsland-veelgestelde-vragen
Mvg, de redactie

YVONNE Reinders - 22 mei 2021 09:00

Ik ben 2keer geënt voor 10 juni. Kan ik dan een week naar hessen in duitsland op vacantie gaan..en moet ik dan ook niet een test laten doen?

Reageer
Marja Verburg YVONNE Reinders - 23 mei 2021 16:01

Nu het aantal besmettingen daalt, veranderen de regels snel. Wat rond 10 juni mogelijk is, kunnen wij als redactie op dit moment niet overzien. De Duitse reis- en coronaregels houden we hier bij: https://duitslandinstituut.nl/artikel/36312/corona-in-duitsland-veelgestelde-vragen
Mvg, de redactie

Kirchroa - 21 mei 2021 12:12

Ondertussen is het 20-5 en heeft Duitsland de grenzen officieel nog steeds gesloten voor Nederlanders.
Sinds Pasen ben ik niet meer naar Duitsland geweest terwijl Kerkrade eigenlijk geen grens met Duitsland kent.

Onze buren komen wel naar Gaiazoo, boodschappen etc.
Overal zie ik Duitse en Belgische kentekens.

Onbegrijpelijk en dit is ook niet meer te verklaren naar de burgers.

Ondertussen ook twee keer gevaccineerd
Hoelang gast deze situatie nog duren.

Reageer
Wiebke Pittlik Kirchroa - 21 mei 2021 13:34

De grenzen zijn niet gesloten, met een negatieve test kunt u de grens over. Voor Duitsers gelden ook reisbeperkingen. Groet, de redactie

Bea Oosterwijk - 20 mei 2021 23:23

Mijn dochter vliegt vanuit Frankfurt naar Afrika, ik zou haar graag uit willen zwaaien in Frankfurt, mag dat? Ik ben zelf twee keer gevaccineerd en mijn man een keer. Mijn dochter neemt een negatieve PCR test mee.

Reageer
Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Corona in Duitsland':

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Een overzicht van de reis- en coronaregels in Duitsland.


Lees meer

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Door de opkomst van de omikronvariant staat de Duitse vaccinatieplicht tegen corona ter discussie.


Lees meer

De schuldigen

De schuldigen

Het strenge Duitse moralisme heeft nu het thema vaccinatie in zijn greep, constateert columnist Merlijn Schoonenboom.


Lees meer

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Terwijl de besmettingen oplopen, leek de Duitse politiek verlamd. Maar nu zijn een nieuwe wet en extra maatregelen besloten.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger