Duitslandweb logo Duitslandweb

Meer dan helft Duitsers heeft eerste prik gehad

Kort nieuws - 18 juni 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Meer dan de helft van de inwoners van Duitsland, 41,5 miljoen mensen, heeft een eerste corona-vaccinatie gekregen. 29,6 procent is volledig gevaccineerd.

Minister van Gezondheid Jens Spahn legde vrijdag tijdens een persconferentie uit dat het vaccineren een race tegen de klok is, omdat de Delta-variant van het virus, die voor het eerst in India opdook, zich snel verspreidt in Duitsland. Op dit moment maakt de Delta-variant ongeveer 6 procent van de besmettingen uit volgens het Robert Koch Institut (RKI).

Daarom blijven maatregelen nodig, maande directeur Lothar Wieler van het Robert Koch Institut tijdens de persconferentie. Omdat de Delta-variant al erg besmettelijk is, nog voordat mensen symptomen hebben, blijft het dragen van mondkapjes, afstand houden en zoveel mogelijk buiten afspreken van belang, aldus Wieler. Hij waarschuwt voor al te snelle versoepelingen. "Impfen, Vorsicht, testen" - Vaccineren, voorzichtigheid en testen, vatte Spahn de strategie samen. Mondkapjes kunnen wat Spahn betreft in buitenruimtes af, maar zijn in binnenruimtes nog wel zinvol. Deelstaten bepalen zelf waar ze mondkapjes verplichten.

Het RKI meldde vrijdag 1076 nieuwe besmettingen, ongeveer net zoveel als in Nederland, terwijl de bevolking van Duitsland vijf keer zo groot is. Lees meer bij Tagesschau

 

 

 

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Corona in Duitsland':

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Duitsland heeft de mondkapjesplicht in het ov en ook grotendeels in de zorg afgeschaft. Een overzicht van de corona-regels.


Lees meer

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Door de opkomst van de omikronvariant staat de Duitse vaccinatieplicht tegen corona ter discussie.


Lees meer

De schuldigen

De schuldigen

Het strenge Duitse moralisme heeft nu het thema vaccinatie in zijn greep, constateert columnist Merlijn Schoonenboom.


Lees meer

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Terwijl de besmettingen oplopen, leek de Duitse politiek verlamd. Maar nu zijn een nieuwe wet en extra maatregelen besloten.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger