Duitslandweb logo Duitslandweb

Advies: Combineer AstraZeneca met Pfizer/Moderna

Kort nieuws - 2 juli 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Duitse vaccinatiecommissie StiKo heeft donderdag geadviseerd om na een eerste prik met AstraZeneca, als tweede vaccinatie Biontech/Pfizer of Moderna te gebruiken. 

Aanleiding voor het aangepaste advies is de besmettelijke Delta-variant van het virus. Een combinatie van een AstraZeneca-prik met een Biontech/Pfizer- of Moderna-prik beschermt volgens de StiKo beter tegen besmetting dan twee AstraZeneca-prikken. Na slechts 1 prik is de bescherming tegen de Delta-variant duidelijk minder, aldus de StiKo. Bij AstraZeneca wordt de tweede prik pas na ongeveer 12 weken gegeven, waardoor mensen langer slechts gedeeltelijk beschermd zijn.

Tegen een zwaar ziekteverloop beschermen twee AstraZeneca-prikken net zo goed als bij de andere virusvarianten. Lees meer bij Tagesspiegel

De Duitse vaccinontwikkelaar Curevac moest deze week bekendmaken dat het door dit bedrijf ontwikkelde corona-vaccin niet goed genoeg beschermt om een toelating te krijgen. Het vaccin beschermt in de leeftijdsgroep 18 tot 60 jaar 53 procent tegen Covid19, volgens de studie. Curevac blijft proberen een toelating te krijgen, omdat de bescherming tegen een zwaar verloop van een coronabesmetting wel goed is. De Duitse overheid heeft vorig jaar 23 procent van de aandelen van Curevac gekocht, voor 300 miljoen euro. Lees meer bij Zeit Online 

Tags: AstraZeneca

Reacties

Jozeph Danie - 30 november 2022 08:58


hello

We want to Publish an article on your websitehttps://duitslandinstituut.nl/Please tell me how much you charge for Guest Post.
We have a professional writer who can write matchless and unique content.

Note....! If you have collaborated with other Websites you can refer to them as well.

Also let me know if you have any policy guidelines.

Waiting for your reply
Cheer

Reageer
Ad - 21 juli 2021 22:42

Ben 56 en heb nu 2x AZ in Duitsland gehad. Ik kan nu nog gewoon 2x Pfizer in Nederland halen. Weer verschrikkelijk goed geregeld in de EU. Waarom niet alles gelijk, kijk ook eens hoe verschillend het gaat met de bewijsvoering hoe je gevaccineerd bent ??

Reageer
Vrouw - 19 juli 2021 19:20

Heb 1 mei Astra Zeneca gehad. Ik heb woensdag 14 juli de GGD gebeld en werd gelijk donderdag 15 juli vóór mijn 2e keer met Pfizer geprikt

Reageer
Henk - 19 juli 2021 14:10

Helemaal herkenbaar. Klagen bij rivm, GGD politiek, krant maakt niets uit 60-65 risico groep, maar het slechts van alle Nederlanders behandeld. Weigeren, liegen, etc. Loon dus blijkbaar, bizar!

Reageer
ben - 18 juli 2021 12:08

na eerste prik AZ op 13.4 gister 2e prik Pfizer gehad. belde met 0800-7070 om 8 uur en na wat zoeken naar verschillende priklocaties kon ik al binnen 1 uur terecht. Nu na 14 weken!! mijn 2e prik gehad. 2x AZ gaf een tussentijd van 13 wkn. Wat een gekte.....

O ja, heb nu 3 x een vaccinatie in mijn ;)

Reageer
Alleskan - 16 juli 2021 07:48

@fossiel interessant waar heb je dat gelezen? Ik mag zelf dinsdag (pas) bellen, maar wanneer kan ik dan de vaccinatie met Pfizer verwachten?. Donderdag krijg ik mijn tweede vaccinatie. Wordt dat straks een dilemma, nog langer wachten of sneller en minder beschermd?

Wie heeft deze route voor deze/onze leeftijdsgroep ooit bedacht en wie kent het verhaal van defensie waar twee officieren de hele zaak in no time hadden geregeld?

Reageer
Alleskan Alleskan - 16 juli 2021 20:32

Ik heb dus toch vanmiddag gebeld, meteen verbinding en een afspraak 18:00 de tweede prik, Pfizer gehad.

Yvonne Alleskan - 16 juli 2021 15:25

Vanmorgen met het landelijk GGD vaccinatie nr. gebeld om afspraak te maken en dat kon heb vanmiddag mijn Pfizer na AstraZeneca vaccinatie gehaald. Ik ben van 1959. Gewoon bellen nee heb je ja kun je krijgen!

Bert - 10 juli 2021 18:37

@Maurice: hoe heb je dat voor elkaar gekregen bij de RIVM en de GGD om nu al een 2e prik met Pfizer te hebben ontvangen. Mij lukt het echt niet; kom er niet doorheen. Moet wachten tot 16 juli.....!

Reageer
edward mechelen Bert - 11 juli 2021 09:19

ik heb een eerste prik met astra gehad in belgie en ben toen naar nederland gegaan afspraak gemaakt en nu heb ik astra zenica met als tweede prik moderna super bescherming dus

Fossiel - 9 juli 2021 20:30

Tweemaal gevaccineerd met Astra Zenica, maar las dat onder de mensen die tweemaal met Astra Zenica en met een leeftijd van 60-64 jaar zijn gevaccineerd er een toename van 37% is waargenomen met flinke klachten met een besmetting door de delta variant.
Waarom geen derde vaccinatie voor deze mensen met Phizer???
Volgens mij is deze leeftijdsgroep vogelvrij verklaard!!!!

Reageer
Marjoleine - 7 juli 2021 13:47

Waarom zegt niemand van de kopstukken op tv eerlijk dat Astra een minder vaccin is. Alleen maar benadrukken dat het risico om in ziekenhuis te belanden er nauwelijks is. Op mijn leeftijd 60+ wil je covid helemaal niet riskeren. Ooit liep ik kinkhoest op door uitbraak in groep met veel anti-vaxxers. Ik kwam niet in het ziekenhuis terecht, maar heb sindsdien hyper reactieve longen. Is het egoïstisch dat ik graag zo goed mogelijk beschermd wil zijn?

Reageer
FH - 6 juli 2021 22:20

Zaterdag 10 juli tweede AstraZeneca. Dit is 12 weken na mijn eerste prik. Op Pfizer moet ik nog langer wachten. Kan ik me niet veroorloven. Wil zo snel mogelijk beter beschermd zijn. Chaos dit!!!

Reageer
edward mechelen FH - 11 juli 2021 09:22

helemaal mee eens heb ik ook gedaan ik woon in belgie astrazenica gekregen als eerste in nederland ggd gebeld en sfspraak gemaakt nu heb ik 1x astra en 1x moderna gisteren gezet

ehs FH - 9 juli 2021 21:13

Heel simpel: 2e Astrazeneca niet halen bij de huisarts en afspraak bij GGD voor Pfizer maken en zeggen dat 1e prik is....

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Corona in Duitsland':

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Duitsland heeft de mondkapjesplicht in het ov en ook grotendeels in de zorg afgeschaft. Een overzicht van de corona-regels.


Lees meer

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Door de opkomst van de omikronvariant staat de Duitse vaccinatieplicht tegen corona ter discussie.


Lees meer

De schuldigen

De schuldigen

Het strenge Duitse moralisme heeft nu het thema vaccinatie in zijn greep, constateert columnist Merlijn Schoonenboom.


Lees meer

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Terwijl de besmettingen oplopen, leek de Duitse politiek verlamd. Maar nu zijn een nieuwe wet en extra maatregelen besloten.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger