Duitslandweb logo Duitslandweb

Duitsland zet Spanje en eilanden op lijst risicogebieden

Kort nieuws - 9 juli 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Spanje, de Balearen en de Canarische eilanden gelden vanaf zondag als risicogebied voor Duitsland. 

Vooral het eiland Mallorca is populair bij Duitse toeristen. Reizigers die terugkomen uit een risicogebied moeten in quarantaine. Die quarantaine vervalt voor reizigers die zijn getest, die gevaccineerd zijn of die al corona hebben gehad. Voor vliegpassagiers naar Duitsland geldt sowieso een testplicht, los van het land van herkomst.

Ook delen van Ierland gelden voor Duitsland vanaf zondag als risicogebied. Cyprus krijgt vanaf zondag de status hoogrisicogebied. Nederland is niet toegevoegd aan de lijst van risicogebieden, ondanks de snel oplopende besmettingscijfers. Lees meer bij RKI

Lees meer over de Duitse coronareisregels in het overzicht Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Reacties

Nienke - 23 juli 2021 16:36

Hallo,
Wij vliegen 26 juli terug van Mallorca naar Düsseldorf en vervolgens rijden we naar Nederland. We zijn allemaal volledig gevaccineerd? Is er dan nog een testplicht?

Reageer
Flip Nienke - 24 juli 2021 10:28

Nee, mits het langer dan twee weken geleden is dat die tweede vaccinatie is gedaan.

Ester - 20 juli 2021 11:01

Vliegen met kind van 11 naar Mallorca vanaf Dusseldorf. Wat vul ik in op het FCS formulier van Spanje bij waar je reis begint? NL of Duitsland?
En moet ons kind nu wel of niet getest worden voor de heen- en terugreis? De ene zegt vanaf 12 de andere vanaf 6 jaar.

Reageer
Flip Ester - 22 juli 2021 13:21

Hoi Ester, pas op! Volgens verschillende sites geldt voor heen- en terugvlucht tussen Duitsland en Spanje dat je voor iedereen vanaf 6 jaar een negatieve test moet kunnen tonen (of volledig gevaccineerd). Vanuit België/Nederland naar Spanje inderdaad vanaf 12 jr. Zie o.a. https://www.prijsvrij.nl/reisadvies/reisadvies-spanje onder kopje "vliegen vanaf Duitsland". Op de Spaanse site (voor de Spaanse QR code) begint de reis bij je eigen woonplaats.

Anna - 19 juli 2021 11:37

Hoi, ik vlieg donderdag 22 juli vanuit Münster naar Mallorca. Weet iemand welke documenten ik moet laten zien in Duitsland aangezien NL een risicogebied is nu. En is op de terugreis mijn vaccinatiebewijs voldoende??

Reageer
Flip Anna - 22 juli 2021 13:15

@Francis, Pas op! Voor jullie 10 jarige dien je wel in het bezit te zijn van een negatieve test, zowel voor heen- als terugvlucht! Dat heeft Duitsland onlangs aangepast. Zie o.a.: https://www.prijsvrij.nl/reisadvies/reisadvies-spanje (en dan onder kopje "vliegen vanaf Duitsland".

Francis Moraal Anna - 21 juli 2021 12:19

@Flip..ik heb contact gehad met de spaanse en duitse ambassade en zij zeiden dat als je als Nederlander met de auto rijdt naar vliegveld Dusseldorf en vliegt naar Mallorca dan hoeven kinderen niet getest te worden want je bent op doorreis en minder dan 24 uur in duitsland..onze kinderen zijn 5 jaar en 10 jaar oud..wijzelf als ouders zijn al volledig gevaccineerd dus hoeven sowieso verder niets. Alleen het gezondsheidformulier voor duitsland invullen en die voor spanje.

Flip Anna - 20 juli 2021 11:59

@D, mag volgens mij ook een antigenen sneltest zijn tegenwoordig. Hoeft geen PCR meer te zijn. Wij hebben voor onze twee kinderen (12 en 7) 2 antigenen sneltests geboekt, een dag voor vertrek naar Mallorca (via Dusseldorf), omdat je daarvan de uitslag na een half uur binnen hebt en wij het risico niet willen lopen dat de PCR te lang op zich laat wachten (in geval van drukte op de labs)

D Anna - 19 juli 2021 12:47

Je internationale QR code of negatieve pcr test

Celeste Mestrum - 17 juli 2021 12:15

Hallo wij vliegen de 30e vanuit keulen naar ibiza. Voor ibiza is een antigeentest genoeg, maar weet iemand of je voor de terugreis een antigeen of pcr test moet doen? Dit scheelt namelijk behoorlijk in prijs op ibiza.

Reageer
Flip Celeste Mestrum - 22 juli 2021 13:26

Antigenen sneltest is op dit moment genoeg! Maar hou het in de gaten! De regels in Spanje zijn per regio verschillend en veranderen met de dag! Beste advies is om enkele dagen voor vertrek nogmaals de regelgeving voor reizen van Ibiza naar Duitsland en doorreis Duitsland naar Nederland te checken via zowel lokale Balearisch/Catalaanse, Duitse als Nederlandse overheids- en reissites.

Fabienne - 16 juli 2021 19:37

Hi! Is er iemand die mij misschien kan helpen hier? Als je vanaf Spanje naar Duitsland vliegt, moet je dan een formulier laten zien bij aankomt in Duitsland? In Nederland hebben de gezondheidsverklaring. Weet iemand of dat voor Duitsland ook moet?

Reageer
SG Fabienne - 3 augustus 2021 21:12

Hoi,
Hoe kun je dan een juist formulier invullen via https://www.einreiseanmeldung.de/ ?
Je bent tenslotte verplicht om een Duits adres op te geven waar je de eerst volgende 10 dagen verblijft. Je kunt hier geen Nederlands adres invullen. Vul je dan maar het adres van het vliegveld in??

Flip Fabienne - 22 juli 2021 13:35

Officieel niet als je als Nederlander na aankomst meteen linea recta naar Nederland gaat, er m.a.w. dus niet overnacht en Duitsland binnen 24 uur verlaat (volgens https://www.einreiseanmeldung.de) , maar wij doen het voor alle zekerheid toch maar, ook omdat lang niet alle grondstewards goed op de hoogte zijn van de regeltjes zoals "S" hieronder ook al aangaf.

S Fabienne - 17 juli 2021 11:09

Vreselijk onduidelijk allemaal en er is niemand te bereiken momenteel. Maar wij hebben een formulier via http://einreiseanmeldung.de/ moeten invullen om terug van Palma naar Düsseldorf te reizen. Nu zeggen ze in NL dat dit niet hoeft als je doorreist. Echter zijn er al passagiers aangehouden die niet mogen vliegen. Momenteel wachten we nog op de QR code. Het formulier word namelijk handmatig gecontroleerd door Duitsland, omdat je je vaccinatie bewijs moet uploaden.

Irma - 16 juli 2021 16:22

Cfs formulier moet je invullen. Wat vul ik in als land van origin of your trip. Ik ben Nederlandse en vlieg vanaf duitsland naar mallorca

Reageer
Sanne - 15 juli 2021 21:52

Hi guys, ik vlieg volgende week van dusseldorf naar Spanje. Ik heb een herstelbewijs en een vaccinatiebewijs. Is dit voldoende voor de heen en terugreis? Ik lees dat je voor de terugreis een pcr nodig hebt? Klopt dit of geldt een herstel of vaccinatie bewijs ook?

Reageer
S Sanne - 17 juli 2021 11:11

Vaccinatie moet als het goed is genoeg zijn. Als je naar Spanje vliegt moet je nog wel een app downloaden (Spain Travel Health) en daarin een formulier invullen. Je ontvangt een QR die je in Spanje moet laten zien.

Prins - 15 juli 2021 15:58

Mag je überhaupt nog via Duitsland vliegen aangezien NL rood word? ik vlieg zondag 18juli.

Reageer
J Prins - 16 juli 2021 06:42

Ja dit mag. Als NL rood wordt dan mag je vanaf Duitsland vliegen want je bent dan op doorreis. Let op de Duitse regels gelden dus niet de Nederlandse. Maar je moet wel de maatregels van NL naar DE goed lezen (misschien extra testen die moeten worden gedaan)

Marja Verburg Prins - 15 juli 2021 18:15

Of NL risicogebied wordt voor Dld bepaalt de Duitse regering. Op dit moment, 15 juli 18 uur, is dat nog niet zo. Ook als Dld NL als risicogebied inschaalt kun je nog vanaf en naar een Duits vliegveld vliegen. Als je naar Dld vliegt moet je - ook nu al - een negatieve test, vaccinatie- of herstelbewijs hebben. We houden op deze pagina bij wat de reisregels zijn en waar je op moet letten: https://duitslandinstituut.nl/artikel/36312/corona-in-duitsland-veelgestelde-vragen
Mvg, de redactie

Mieke Prins - 15 juli 2021 16:51

Ik ben vandaag gebeld door reisbureau en zij geven aan dat reizen via Duitsland niet geannuleerd worden in tegen stelling tot de Nederlandse touroperators.

Margriet - 15 juli 2021 15:28

We zijn 13 juli vertrokken vanuit Weeze naar Mallorca. We hebben alleen de antigenen test gedaan en dat is voldoende. We zijn allemaal nog maar 1 x gevaccineerd. Je moet wel een gezondheidsformulier aanmaken deze moet je laten zien bij binnenkomst in Spanje.

Reageer
Flip - 15 juli 2021 11:16

Help! Aangezien het onmogelijk is contact met Ryanair te krijgen, stel ik de vraag hier. Heel lang kijken wij naar deze inhaalvakantie naar Mallorca uit. Vertrek vanuit Weeze (D) over anderhalve week. Vrouw en ik volledig gevaccineerd. Kind (12) heeft antigentest afspraak 1 dag voor vertrek. Kind (6) heeft geen afspraak. Zijn we zo compleet? Ik las op Duitse Ryanair site iets over tests voor kinderen vanaf 6 jr! Vanuit Duitsland, of naar Duitsland? En hoe met tests voor de anderen vanuit Spanje?

Reageer
Flip Flip - 22 juli 2021 13:31

Dankjewel Charlene. We hebben nu inderdaad toch maar een test geboekt voor onze jongste. Maar toch vinden we het heel raar dat Spanje anderhalve maand geleden de acceptatie leeftijd zonder negatieve test verlaagd heeft van 12 naar 6 jaar voor Nederlanders en Belgen, maar niet voor Duitsers, terwijl Nederland en België m.i. roder gekleurd zijn op de kaart dan Duitsland.

Charlene Flip - 16 juli 2021 18:14

Kinderen vanaf 6 jaar ook antigeen of pcr test dat moet je kunnen tonen bij inchecken dat zijn de duitse regels nu voor nederlanders

Flip Flip - 15 juli 2021 13:00

Ik heb eerlijk gezegd het gevoel dat Ryanair Duitsland de wijzigingen voor kinderen (was eerst 6 naar Spanje, nu 12 jaar) nog niet heeft geüpdatet. Want op de Nederlandse Ryanair staat wel vermeld dat het nu vanaf 12 jaar geldt.

Flip Flip - 15 juli 2021 12:58

Hoi Ria, dit staat letterlijk op de Duitse Ryanair site: Kinder unter sechs Jahren müssen kein negatives Ergebnis in diesen diagnostischen Tests nachweisen, um nach Spanien einreisen zu können.

Ria Flip - 15 juli 2021 12:12

Wij vliegen morgen met Ryanair. Wat ik lees is voor terugreis wel een test nodig.

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Corona in Duitsland':

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Nederland geldt vanaf 21 november weer als hoogrisicogebied. Een overzicht van de reisregels en coronamaatregelen in Duitsland

Lees meer

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Terwijl de besmettingen zeer snel oplopen in Duitsland, leek de politiek ietwat verlamd. Maar deze week kwam een nieuwe wet en nieuwe maatregelen.

Lees meer

2G, 3G, Krankenhausampel: Coronaproeftuin Duitsland

2G, 3G, Krankenhausampel: Coronaproeftuin Duitsland

In Duitsland verschillen de coronamaatregelen per deelstaat, toch zit er systeem in. Enkele voorbeelden.

Lees meer

2G als alternatief voor de lockdown

2G als alternatief voor de lockdown

Na Hamburg voeren steeds meer deelstaten versoepelingen door waar alleen gevaccineerden en genezenen van kunnen profiteren.

Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger