Duitslandweb logo Duitslandweb

Duitsland zet Spanje en eilanden op lijst risicogebieden

Kort nieuws - 9 juli 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Spanje, de Balearen en de Canarische eilanden gelden vanaf zondag als risicogebied voor Duitsland. 

Vooral het eiland Mallorca is populair bij Duitse toeristen. Reizigers die terugkomen uit een risicogebied moeten in quarantaine. Die quarantaine vervalt voor reizigers die zijn getest, die gevaccineerd zijn of die al corona hebben gehad. Voor vliegpassagiers naar Duitsland geldt sowieso een testplicht, los van het land van herkomst.

Ook delen van Ierland gelden voor Duitsland vanaf zondag als risicogebied. Cyprus krijgt vanaf zondag de status hoogrisicogebied. Nederland is niet toegevoegd aan de lijst van risicogebieden, ondanks de snel oplopende besmettingscijfers. Lees meer bij RKI

Lees meer over de Duitse coronareisregels in het overzicht Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Reacties

Reb - 25 juli 2021 00:50

Hallo,
Wij, Belgen vliegen 29 juli vanuit Weeze Duitsland naar Alicante Spanje.
Als volwassenen zijn wij beide gevaccineerd.
Moeten onze kinderen, 7j en 9j, een test?
Of is dit niet nodig omdat wij Belgen zijn? Omdat we op doorreis zijn naar België.
Wie kan ons een antwoord geven? De richtlijnen in Duitsland zouden vanaf 27 juli ook nog eens veranderen.
Alvast bedankt

Reageer
Reb Reb - 27 juli 2021 12:25

Bianca,
Volgens mij is dat inderdaad voldoende!

Reb Reb - 27 juli 2021 12:24

Onze kinderen-12jaar moeten wel een test kunnen laten zien voor ze het vliegtuig opmogen. Dit om als Belgen via Duitsland naar Alicante te vliegen.

Bianca van Eijk Reb - 26 juli 2021 18:59

Dat zou ik ook weleens willen weten. Wij vliegen vanaf Düsseldorf naar Fuerteventura. En dan vooral wat betreft de terugreis omdat Fuerteventura een risicogebied is voor Duitsland. Maar wij zijn dan toch ook gewoon op doorreis en minder dan 24 uur in Duitsland? Dan is een SPTH formulier en de Corona Check App toch voldoende?

Vanity - 24 juli 2021 12:40

Hallo ik vlieg 29 juli van mallorca naar keulen. Is een antigeen test genoeg ok naar keulen te vliegen?

Reageer
Marleen - 24 juli 2021 12:14

Wij vliegen morgenochtend van Düsseldorf naar Mallorca. Als we terugkomen hebben we onze vaccinatie nog maar 13 dagen. Kunnen we met een negatieve test daar dan op de trein stappen? Of alleen je eigen auto in?

Reageer
Nienke - 23 juli 2021 16:36

Hallo,
Wij vliegen 26 juli terug van Mallorca naar Düsseldorf en vervolgens rijden we naar Nederland. We zijn allemaal volledig gevaccineerd? Is er dan nog een testplicht?

Reageer
Flip Nienke - 24 juli 2021 10:28

Nee, mits het langer dan twee weken geleden is dat die tweede vaccinatie is gedaan.

Ester - 20 juli 2021 11:01

Vliegen met kind van 11 naar Mallorca vanaf Dusseldorf. Wat vul ik in op het FCS formulier van Spanje bij waar je reis begint? NL of Duitsland?
En moet ons kind nu wel of niet getest worden voor de heen- en terugreis? De ene zegt vanaf 12 de andere vanaf 6 jaar.

Reageer
Flip Ester - 22 juli 2021 13:21

Hoi Ester, pas op! Volgens verschillende sites geldt voor heen- en terugvlucht tussen Duitsland en Spanje dat je voor iedereen vanaf 6 jaar een negatieve test moet kunnen tonen (of volledig gevaccineerd). Vanuit België/Nederland naar Spanje inderdaad vanaf 12 jr. Zie o.a. https://www.prijsvrij.nl/reisadvies/reisadvies-spanje onder kopje "vliegen vanaf Duitsland". Op de Spaanse site (voor de Spaanse QR code) begint de reis bij je eigen woonplaats.

Anna - 19 juli 2021 11:37

Hoi, ik vlieg donderdag 22 juli vanuit Münster naar Mallorca. Weet iemand welke documenten ik moet laten zien in Duitsland aangezien NL een risicogebied is nu. En is op de terugreis mijn vaccinatiebewijs voldoende??

Reageer
Flip Anna - 22 juli 2021 13:15

@Francis, Pas op! Voor jullie 10 jarige dien je wel in het bezit te zijn van een negatieve test, zowel voor heen- als terugvlucht! Dat heeft Duitsland onlangs aangepast. Zie o.a.: https://www.prijsvrij.nl/reisadvies/reisadvies-spanje (en dan onder kopje "vliegen vanaf Duitsland".

Francis Moraal Anna - 21 juli 2021 12:19

@Flip..ik heb contact gehad met de spaanse en duitse ambassade en zij zeiden dat als je als Nederlander met de auto rijdt naar vliegveld Dusseldorf en vliegt naar Mallorca dan hoeven kinderen niet getest te worden want je bent op doorreis en minder dan 24 uur in duitsland..onze kinderen zijn 5 jaar en 10 jaar oud..wijzelf als ouders zijn al volledig gevaccineerd dus hoeven sowieso verder niets. Alleen het gezondsheidformulier voor duitsland invullen en die voor spanje.

Flip Anna - 20 juli 2021 11:59

@D, mag volgens mij ook een antigenen sneltest zijn tegenwoordig. Hoeft geen PCR meer te zijn. Wij hebben voor onze twee kinderen (12 en 7) 2 antigenen sneltests geboekt, een dag voor vertrek naar Mallorca (via Dusseldorf), omdat je daarvan de uitslag na een half uur binnen hebt en wij het risico niet willen lopen dat de PCR te lang op zich laat wachten (in geval van drukte op de labs)

D Anna - 19 juli 2021 12:47

Je internationale QR code of negatieve pcr test

Celeste Mestrum - 17 juli 2021 12:15

Hallo wij vliegen de 30e vanuit keulen naar ibiza. Voor ibiza is een antigeentest genoeg, maar weet iemand of je voor de terugreis een antigeen of pcr test moet doen? Dit scheelt namelijk behoorlijk in prijs op ibiza.

Reageer
Flip Celeste Mestrum - 22 juli 2021 13:26

Antigenen sneltest is op dit moment genoeg! Maar hou het in de gaten! De regels in Spanje zijn per regio verschillend en veranderen met de dag! Beste advies is om enkele dagen voor vertrek nogmaals de regelgeving voor reizen van Ibiza naar Duitsland en doorreis Duitsland naar Nederland te checken via zowel lokale Balearisch/Catalaanse, Duitse als Nederlandse overheids- en reissites.

Fabienne - 16 juli 2021 19:37

Hi! Is er iemand die mij misschien kan helpen hier? Als je vanaf Spanje naar Duitsland vliegt, moet je dan een formulier laten zien bij aankomt in Duitsland? In Nederland hebben de gezondheidsverklaring. Weet iemand of dat voor Duitsland ook moet?

Reageer
SG Fabienne - 3 augustus 2021 21:12

Hoi,
Hoe kun je dan een juist formulier invullen via https://www.einreiseanmeldung.de/ ?
Je bent tenslotte verplicht om een Duits adres op te geven waar je de eerst volgende 10 dagen verblijft. Je kunt hier geen Nederlands adres invullen. Vul je dan maar het adres van het vliegveld in??

Flip Fabienne - 22 juli 2021 13:35

Officieel niet als je als Nederlander na aankomst meteen linea recta naar Nederland gaat, er m.a.w. dus niet overnacht en Duitsland binnen 24 uur verlaat (volgens https://www.einreiseanmeldung.de) , maar wij doen het voor alle zekerheid toch maar, ook omdat lang niet alle grondstewards goed op de hoogte zijn van de regeltjes zoals "S" hieronder ook al aangaf.

S Fabienne - 17 juli 2021 11:09

Vreselijk onduidelijk allemaal en er is niemand te bereiken momenteel. Maar wij hebben een formulier via http://einreiseanmeldung.de/ moeten invullen om terug van Palma naar Düsseldorf te reizen. Nu zeggen ze in NL dat dit niet hoeft als je doorreist. Echter zijn er al passagiers aangehouden die niet mogen vliegen. Momenteel wachten we nog op de QR code. Het formulier word namelijk handmatig gecontroleerd door Duitsland, omdat je je vaccinatie bewijs moet uploaden.

Irma - 16 juli 2021 16:22

Cfs formulier moet je invullen. Wat vul ik in als land van origin of your trip. Ik ben Nederlandse en vlieg vanaf duitsland naar mallorca

Reageer
Sanne - 15 juli 2021 21:52

Hi guys, ik vlieg volgende week van dusseldorf naar Spanje. Ik heb een herstelbewijs en een vaccinatiebewijs. Is dit voldoende voor de heen en terugreis? Ik lees dat je voor de terugreis een pcr nodig hebt? Klopt dit of geldt een herstel of vaccinatie bewijs ook?

Reageer
S Sanne - 17 juli 2021 11:11

Vaccinatie moet als het goed is genoeg zijn. Als je naar Spanje vliegt moet je nog wel een app downloaden (Spain Travel Health) en daarin een formulier invullen. Je ontvangt een QR die je in Spanje moet laten zien.

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Corona in Duitsland':

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Duitsland heeft de mondkapjesplicht in het ov en ook grotendeels in de zorg afgeschaft. Een overzicht van de corona-regels.


Lees meer

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Door de opkomst van de omikronvariant staat de Duitse vaccinatieplicht tegen corona ter discussie.


Lees meer

De schuldigen

De schuldigen

Het strenge Duitse moralisme heeft nu het thema vaccinatie in zijn greep, constateert columnist Merlijn Schoonenboom.


Lees meer

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Terwijl de besmettingen oplopen, leek de Duitse politiek verlamd. Maar nu zijn een nieuwe wet en extra maatregelen besloten.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger