Duitslandweb logo Duitslandweb

Duitsland zet Spanje en eilanden op lijst risicogebieden

Kort nieuws - 9 juli 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Spanje, de Balearen en de Canarische eilanden gelden vanaf zondag als risicogebied voor Duitsland. 

Vooral het eiland Mallorca is populair bij Duitse toeristen. Reizigers die terugkomen uit een risicogebied moeten in quarantaine. Die quarantaine vervalt voor reizigers die zijn getest, die gevaccineerd zijn of die al corona hebben gehad. Voor vliegpassagiers naar Duitsland geldt sowieso een testplicht, los van het land van herkomst.

Ook delen van Ierland gelden voor Duitsland vanaf zondag als risicogebied. Cyprus krijgt vanaf zondag de status hoogrisicogebied. Nederland is niet toegevoegd aan de lijst van risicogebieden, ondanks de snel oplopende besmettingscijfers. Lees meer bij RKI

Lees meer over de Duitse coronareisregels in het overzicht Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Reacties

Prins - 15 juli 2021 15:58

Mag je überhaupt nog via Duitsland vliegen aangezien NL rood word? ik vlieg zondag 18juli.

Reageer
J Prins - 16 juli 2021 06:42

Ja dit mag. Als NL rood wordt dan mag je vanaf Duitsland vliegen want je bent dan op doorreis. Let op de Duitse regels gelden dus niet de Nederlandse. Maar je moet wel de maatregels van NL naar DE goed lezen (misschien extra testen die moeten worden gedaan)

Marja Verburg Prins - 15 juli 2021 18:15

Of NL risicogebied wordt voor Dld bepaalt de Duitse regering. Op dit moment, 15 juli 18 uur, is dat nog niet zo. Ook als Dld NL als risicogebied inschaalt kun je nog vanaf en naar een Duits vliegveld vliegen. Als je naar Dld vliegt moet je - ook nu al - een negatieve test, vaccinatie- of herstelbewijs hebben. We houden op deze pagina bij wat de reisregels zijn en waar je op moet letten: https://duitslandinstituut.nl/artikel/36312/corona-in-duitsland-veelgestelde-vragen
Mvg, de redactie

Mieke Prins - 15 juli 2021 16:51

Ik ben vandaag gebeld door reisbureau en zij geven aan dat reizen via Duitsland niet geannuleerd worden in tegen stelling tot de Nederlandse touroperators.

Margriet - 15 juli 2021 15:28

We zijn 13 juli vertrokken vanuit Weeze naar Mallorca. We hebben alleen de antigenen test gedaan en dat is voldoende. We zijn allemaal nog maar 1 x gevaccineerd. Je moet wel een gezondheidsformulier aanmaken deze moet je laten zien bij binnenkomst in Spanje.

Reageer
Flip - 15 juli 2021 11:16

Help! Aangezien het onmogelijk is contact met Ryanair te krijgen, stel ik de vraag hier. Heel lang kijken wij naar deze inhaalvakantie naar Mallorca uit. Vertrek vanuit Weeze (D) over anderhalve week. Vrouw en ik volledig gevaccineerd. Kind (12) heeft antigentest afspraak 1 dag voor vertrek. Kind (6) heeft geen afspraak. Zijn we zo compleet? Ik las op Duitse Ryanair site iets over tests voor kinderen vanaf 6 jr! Vanuit Duitsland, of naar Duitsland? En hoe met tests voor de anderen vanuit Spanje?

Reageer
Flip Flip - 22 juli 2021 13:31

Dankjewel Charlene. We hebben nu inderdaad toch maar een test geboekt voor onze jongste. Maar toch vinden we het heel raar dat Spanje anderhalve maand geleden de acceptatie leeftijd zonder negatieve test verlaagd heeft van 12 naar 6 jaar voor Nederlanders en Belgen, maar niet voor Duitsers, terwijl Nederland en België m.i. roder gekleurd zijn op de kaart dan Duitsland.

Charlene Flip - 16 juli 2021 18:14

Kinderen vanaf 6 jaar ook antigeen of pcr test dat moet je kunnen tonen bij inchecken dat zijn de duitse regels nu voor nederlanders

Flip Flip - 15 juli 2021 13:00

Ik heb eerlijk gezegd het gevoel dat Ryanair Duitsland de wijzigingen voor kinderen (was eerst 6 naar Spanje, nu 12 jaar) nog niet heeft geüpdatet. Want op de Nederlandse Ryanair staat wel vermeld dat het nu vanaf 12 jaar geldt.

Flip Flip - 15 juli 2021 12:58

Hoi Ria, dit staat letterlijk op de Duitse Ryanair site: Kinder unter sechs Jahren müssen kein negatives Ergebnis in diesen diagnostischen Tests nachweisen, um nach Spanien einreisen zu können.

Ria Flip - 15 juli 2021 12:12

Wij vliegen morgen met Ryanair. Wat ik lees is voor terugreis wel een test nodig.

Jo - 14 juli 2021 21:49

Wij vliegen hopelijk dinsdag via Duitsland naar Mallorca. We hopen dat dit gewoon doorgaat ondanks het vervelende nieuws van TUI.
Nu zijn we beide gevaccineerd maar begreep ik dat we voor de terugreis vanuit Mallorca naar Duitsland, ons moeten testen omdat we in Duitsland landen.

Iemand die dit kan bevestigen?

Reageer
Flip Jo - 15 juli 2021 11:08

Geus heeft volgens mij gelijk. Het zou vanaf 1 juli een stuk simpeler gaan worden om binnen Europa te reizen, maar in plaats daarvan wordt het nu ineens toch een stuk ingewikkelder dan het voor 1 juli was!! Wij (vrouw en ik volledig gevaccineerd) reizen met kinderen van 6 en 12 vanuit Duitsland naar Mallorca. Ben benieuwd waar wij nu weer rekening mee moeten gaan houden.

Geus Jo - 15 juli 2021 08:34

volgens mij volstaat dan een vaccinatiebewijs óf een test.

Esther - 14 juli 2021 18:00

We vliegen vanaf Duitsland naar Tenerife. We hebben beide corona gehad en zijn vervolgens gevaccineerd. Moet je dan ook nog vooraf getest worden, of is de corona app voldoende? Dat is mij totaal niet helder. Ik kan dit ook nergens vinden en de reisorganisatie krijg ik op geen enkele wijze te pakken.

Reageer
Ingrid De rooij - 14 juli 2021 17:52

Vlgs mij kun je beter teveel formulieren invullen dan te weinig. Ook al ben je gevaccineerd, ik zou het zekere voor t onzekere nemen.

Thkx voor de tip Inge

Reageer
Inge - 14 juli 2021 17:45

Nathalie,dit klopt niet,je moet vaccinatie bewijs of negatieve test kunnen laten zien. Ook moet je een formulier invullen om je terugreis aan te melden. Wij zouden ook via Duitsland vliegen en die informatie gaf onze reisorganisatie.
Gaat om deze:
https://www.einreiseanmeldung.de/#/

Reageer
Eva - 14 juli 2021 11:52

Moet je als volledig gevaccineerde je als nog voor de heen- en terugreis laten testen? Wij vliegen namelijk via Duitsland naar Mallorca.

Reageer
erica - 14 juli 2021 10:54

Volgens mij moet je als je terugvliegt naar Duitsland of aan kunnen tonen dat je 2x gevaccineerd bent of een negatieve test laten zien. Je hoeft je niet aan te melden bij een site omdat je op doorreis bent.

Reageer
Nathalie - 14 juli 2021 00:40

Heb je als je van Spanje naar Duitsland vliegt een gezondheidsverklaring nodig? Om die te tonen bij terugkomst in Duitsland?

Reageer
Lotte Nathalie - 15 juli 2021 19:43

En de negatieve test die je moet tonen vanuit Mallorca naar Duitsland (Weeze in ons geval), moet dit een PCR test zijn of is een anti allergeen test voldoende?

Nathalie Nathalie - 14 juli 2021 00:49

En moet je dus dan ook een negatieve test kunnen aantonen als je een vliegpassagier bent en minder dan 12 uur in Duitsland bent?

Alvast bedankt voor het reageren!
Met vriendelijke groet,
Nathalie

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Corona in Duitsland':

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Duitsland heeft de mondkapjesplicht in het ov en ook grotendeels in de zorg afgeschaft. Een overzicht van de corona-regels.


Lees meer

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Door de opkomst van de omikronvariant staat de Duitse vaccinatieplicht tegen corona ter discussie.


Lees meer

De schuldigen

De schuldigen

Het strenge Duitse moralisme heeft nu het thema vaccinatie in zijn greep, constateert columnist Merlijn Schoonenboom.


Lees meer

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Terwijl de besmettingen oplopen, leek de Duitse politiek verlamd. Maar nu zijn een nieuwe wet en extra maatregelen besloten.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger