Duitslandweb logo Duitslandweb

Duitsland wil coronaregels loskoppelen van besmettingscijfers

Kort nieuws - 24 augustus 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Duitsland wil af van de incidentiewaarde van 50 als criterium voor coronamaatregelen. Tot nu toe gelden beperkingen als de 7-Tage-Inzidenz, het aantal besmettingen per 100.000 inwoners per zeven dagen, boven de 50 uitkomt. In plaats daarvan moet het aantal ziekenhuisopnames leidend worden.

Het voorstel om van de incidentiewaarde als criterium voor coronamaatregelen af te stappen, komt van het coronakabinet, bestaande uit kanselier Merkel en een aantal vakministeries. Minister Spahn van Gezondheid zal met een officieel voorstel komen waar het kabinet snel over kan beslissen, heeft regeringswoordvoerder Seibert laten weten. 

De incidentiewaarde van 50 is niet meer nodig, aldus Spahn. De beperkingen die daaraan gekoppeld waren, golden voor een bevolking die nog niet was gevaccineerd, zei de minister. Nu is de belasting van ziekenhuizen een belangrijker criterium. Een aantal deelstaten koppelde de coronamaatregelen al niet meer aan de incidentiewaarde 50. Lees meer bij Tagesschau

Het aantal besmettingen in Duitsland neemt toe. Het Robert Koch Institut (RKI), het Duitse RIVM, heeft vandaag 5.747 nieuwe besmettingen gemeld. Dat zijn er 1.835 meer dan een week geleden. De 7-Tage-Inzidenz is gestegen naar 58,0. Vorige week concludeerde het RKI al dat de vierde coronagolf in Duitsland is begonnen. Bekijk de cijfers bij het RKI 

De bondsregering trekt 200 miljoen euro uit voor betere ventilatie op scholen en crèches. Het geld gaat naar de deelstaten - onderwijs is in Duitsland een deelstaataangelegenheid - die er mobiele luchtreinigers van kunnen aanschaffen. Het geld is vooral bedoeld voor crèches en scholen met kinderen onder de 12 jaar, die nog niet kunnen worden gevaccineerd. Het geld komt rijkelijk laat, luidt de kritiek van onder meer lerarenorganisaties. Ze hadden liever vaste luchtreingers gehad, maar die zijn duurder en het kost meer tijd die te installeren. Hoe effectief mobiele apparaten zijn, is niet duidelijk. Lees meer bij FAZ.net

Reacties

Nick - 24 augustus 2021 15:49

Reactie is door een administrator verwijderd.

Nick Nick - 24 augustus 2021 15:50

Hiermee stoppen dus. De coronapas is discriminerend en zo lek als een mandje wat gevaccineerden zijn net zo besmettelijk als niet-gevaccineerden.

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Corona in Duitsland':

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Duitsland heeft de mondkapjesplicht in het ov en ook grotendeels in de zorg afgeschaft. Een overzicht van de corona-regels.


Lees meer

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Door de opkomst van de omikronvariant staat de Duitse vaccinatieplicht tegen corona ter discussie.


Lees meer

De schuldigen

De schuldigen

Het strenge Duitse moralisme heeft nu het thema vaccinatie in zijn greep, constateert columnist Merlijn Schoonenboom.


Lees meer

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Terwijl de besmettingen oplopen, leek de Duitse politiek verlamd. Maar nu zijn een nieuwe wet en extra maatregelen besloten.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger