Duitslandweb logo Duitslandweb

Moeilijke schoolstart in overstromingsgebied

Kort nieuws - 30 augustus 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb

In het overstromingsgebied in Rijnland-Palts beginnen deze maandag de scholen. De getroffen scholen in Noordrijn-Westfalen zijn al eerder begonnen, op 17 augustus. Van een normale start in het nieuwe schooljaar is geen sprake, zes weken na de overstromingen. Tientallen scholen zijn niet of nauwelijks bruikbaar.

Tagesschau sprak een schoolleider van een middelbare school in Bad Neuenahr-Ahrweiler, in het zwaargetroffen Ahrtal in de Eifel. Op haar school van ruim 300 leerlingen zijn 53 gezinnen hun huis en al hun spullen kwijt. De school zelf kan de begane grond nauwelijks gebruiken, die stond compleet vol met water. Met veel vrijwilligers uit het hele land is in de zomervakantie hard gewerkt om te zorgen dat op de eerste verdieping weer les kan worden gegeven.

Andere scholen brengen hun leerlingen tijdelijk onder op andere locaties, of voegen leerlingen van verschillende scholen samen. De schade aan de scholen loopt in de tientallen miljoenen euro's. Lees meer bij Tagesschau (schoolstart)

In het rampgebied is het leven nog steeds ontwricht. Veel huizen zijn onbewoonbaar en worden gesloopt. Ook snelwegen zijn nog dicht en spoortrajecten gesloten. De verzekeraars schatten alleen al de verzekerde schade op 7 miljard euro, de hoogste schade door een natuurramp ooit in Duitsland. Lees meer bij Tagesschau (schade)

Het door de bondsregering voorgestelde wederopbouwfonds van 30 miljard is vorige week goedgekeurd door de Bondsdag. Twee miljard steekt de regering in het herstel van snelwegen en spoortrajecten. 28 miljard leggen bondsregering en deelstaten samen in. Lees meer bij Tagesschau (wederopbouwfonds)

Afgelopen zaterdag hebben bondspresident Steinmeier, kanselier Merkel, bondsdagvoorzitter Schäuble en de beide deelstaatpremiers van Rijnland-Palts en Noordrijn-Westfalen in de dom van Aken deelgenomen aan een herdenkingsdienst. Bij de dienst waren ook 95 slachtoffers en helpers aanwezig. Lees meer bij Zeit Online

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

Dansverbod Goede Vrijdag: verplichte ingetogenheid

Dansverbod Goede Vrijdag: verplichte ingetogenheid

In Duitsland mag op Goede Vrijdag niet worden gefeest. Het 'Tanzverbot' is omstreden.


Lees meer

Midden in Düsseldorf ligt een klein stukje Japan

Midden in Düsseldorf ligt een klein stukje Japan

Na de Tweede Wereldoorlog kwamen veel Japanners voor werk naar Düsseldorf en dat is goed zichtbaar in de stad.


Lees meer

Duitsland legaliseert gebruik van cannabis

Duitsland legaliseert gebruik van cannabis

Wiet roken wordt voor volwassenen legaal in Duitsland. Vanaf 1 april is bezit en gebruik van cannabis niet langer strafbaar, al zijn er veel voorwaarden.


Lees meer

Protest in het bos: Grünheide verzet zich tegen Tesla

Protest in het bos: Grünheide verzet zich tegen Tesla

De Tesla-fabriek bij Berlijn is na een aanslag tijdelijk dicht. De Gigafactory roept al langer weerstand op. Activisten distantiëren zich van het geweld.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger