Duitslandweb logo Duitslandweb

Discussie rond niet-gevaccineerde Duitse voetballer Kimmich

Kort nieuws - 25 oktober 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb

In Duitsland is discussie ontstaan rondom stervoetballer van Bayern München Joshua Kimmich. Hij liet zaterdag in gesprek met sportzender Sky weten nog niet te zijn gevaccineerd. De stijgende lijn in het aantal coronabesmettingen in Duitsland zet verder door. 

Kimmich verklaarde dat hij zich in de toekomst mogelijk wel laat vaccineren, maar nog twijfelt vanwege een "gebrek aan langetermijnstudies." De voetballer distantieert zich van "corona-ontkenners of vaccinatietegenstanders". Dat mensen zoals hij twijfels hebben "zou men moeten respecteren, vooral zo lang men zich aan de maatregelen houdt."

Kimmich is de eerste bekende voetballer uit de Duitse Bundesliga die als ongevaccineerde in de openbaarheid treedt. Dat gebeurde afgelopen weekend nadat boulevardkrant Bild zijn vaccinatiestatus bekend had gemaakt.

Zijn club Bayern München adviseert iedereen om zich te laten vaccineren, zo laat sportief directeur Hasan Salihamidzic weten. "Als rolmodel, maar ook los daarvan, zou het beter zijn als hij gevaccineerd zou zijn”, aldus voorzitter van Bayern Karl-Heinz Rummenigge.

Ook politici en wetenschappers reageren op Kimmichs twijfels. Dat er langetermijngevolgen kunnen optreden, is een hardnekkig misverstand, aldus de Duitse organisatie van immunologen. Bijwerkingen treden alleen binnen een aantal weken op, daarna is de immuunreactie afgesloten en het vaccin uit het lichaam verdwenen. Lees meer bij Tagesschau.de

66,2 procent van Duitsland volledig gevaccineerd

In Duitsland is 66,2 procent van de inwoners inmiddels volledig gevaccineerd, zo blijkt uit cijfers van het Robert Koch Institut (RKI), het Duitse RIVM. 69,1 procent van de gehele bevolking heeft in ieder geval één prik gehad. Daarnaast hebben 1,57 miljoen Duitsers een derde prik ontvangen. Het RKI gaat er naar eigen zeggen vanuit dat er meer volwassenen zijn gevacinneerd dan uit de momenteel beschikbare data blijkt. 

Het aantal coronabesmettingen in Duitsland is verder gestegen. De Sieben-Tage-Inzidenz, het aantal besmettingen per 100.000 inwoners per zeven dagen, is 110,1. Het aantal besmettingen was de afgelopen 24 uur 6573, dat zijn er 2517 meer dan maandag een week geleden. Lees meer bij Tagesschau.de

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Corona in Duitsland':

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Sinds 1 juni vraagt Duitsland geen coronabewijs meer van reizigers. Een overzicht van de coronaregels in Duitsland.


Lees meer

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Door de opkomst van de omikronvariant staat de Duitse vaccinatieplicht tegen corona ter discussie.


Lees meer

De schuldigen

De schuldigen

Het strenge Duitse moralisme heeft nu het thema vaccinatie in zijn greep, constateert columnist Merlijn Schoonenboom.


Lees meer

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Terwijl de besmettingen oplopen, leek de Duitse politiek verlamd. Maar nu zijn een nieuwe wet en extra maatregelen besloten.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger