Duitslandweb logo Duitslandweb

Noordrijn-Westfalen voert 2G in

Kort nieuws - 22 november 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb

In de aan Nederland grenzende deelstaat Noordrijn-Westfalen geldt vanaf deze week de 2G-regel in grote delen van het openbare leven. 2G houdt in dat alleen gevaccineerde of genezen personen nog toegang krijgen.

Noordrijn-Westfalen voert het 2G-systeem in onder meer de horeca, op kerstmarkten en bij voetbalwedstrijden in. Voor situaties met "een bijzonder hoog infectierisico" geldt de zogenoemde 2G-plus-regel, wat inhoudt dat gevaccineerden en genezenen alleen met een negatief testbewijs toegang krijgen. 2G-plus geldt bijvoorbeeld voor carnavalsvieringen en discotheken.

Op de werkvloer geldt in Noordrijn-Westfalen de 3G-regel. Niet gevaccineerde werknemers moeten zich regelmatig laten testen. Lees meer bij WAZ.de

Het aantal besmettingen per 7 dagen per 100.000 inwoners in Noordrijn-Westfalen is 219,8, en ligt daarmee onder het landelijk gemiddelde van 386,5. In Nederland ligt dit getal boven de 800. Lees meer bij WDR.de

De andere aan Nederland grenzende deelstaat, Nedersaksen, voert dinsdag 2G in in grote delen van het openbare leven, vooral in de vrijetijds- cultuur- en sportsector en de horeca. Kinderen onder de 18 jaar zijn uitgezonderd van het 2G-beleid in Nedersaksen.

Reacties

Daan - 23 november 2021 03:46

In Nederland ben je “volledig” gevaccineerd als je hersteld bent van Corona en 1 prik hebt gehad. Je ontvangt dan zowel de Nationale als Internationale QR code. Gelden dezelfde regels in Duitsland? Ik kan dit nergens terug vinden.

Reageer
Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Corona in Duitsland':

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Nederland geldt vanaf 21 november weer als hoogrisicogebied. Een overzicht van de reisregels en coronamaatregelen in Duitsland

Lees meer

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Terwijl de besmettingen zeer snel oplopen in Duitsland, leek de politiek ietwat verlamd. Maar deze week kwam een nieuwe wet en nieuwe maatregelen.

Lees meer

2G, 3G, Krankenhausampel: Coronaproeftuin Duitsland

2G, 3G, Krankenhausampel: Coronaproeftuin Duitsland

In Duitsland verschillen de coronamaatregelen per deelstaat, toch zit er systeem in. Enkele voorbeelden.

Lees meer

2G als alternatief voor de lockdown

2G als alternatief voor de lockdown

Na Hamburg voeren steeds meer deelstaten versoepelingen door waar alleen gevaccineerden en genezenen van kunnen profiteren.

Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger