Duitslandweb logo Duitslandweb

Herverkiezing Steinmeier als bondspresident stap dichterbij

Kort nieuws - 23 december 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De liberale FDP steunt Frank-Walter Steinmeier (SPD) als hij zich in februari 2022 herkiesbaar stelt als bondspresident van Duitsland. Dat liet FDP-partijvoorzitter Christian Lindner woensdag weten. Eerder liet de SPD al weten Steinmeier, de eigen kandidaat, te ondersteunen.

"De heer Steinmeier is een uitmuntende persoonlijkheid en heeft in tijden van maatschappelijke polarisering een bijdrage geleverd aan de samenhang in ons land. Dat hij voor een tweede keer voor het ambt beschikbaar is, zien we met sympathie en veel respect", aldus Lindner.

Steinmeier is bondspresident sinds 2017 en heeft in mei aangegeven het ambt graag nog een keer te willen vervullen. De bondspresident wordt in Duitsland elke vijf jaar gekozen door de Bundesversammlung, die bestaat uit alle Bondsdagleden en evenveel afgevaardigden uit de deelstaten, samen meer dan 1400 personen. Bij de verkiezing op 13 februari heeft de regeringscoalitie van SPD, Groenen en FDP een meerderheid in deze bondsvergadering. Hoe de Groenen tegenover een herverkiezing van Steinmeier staan, is volgens Der Spiegel nog onduidelijk. Zij zouden ook een eigen kandidaat kunnen opstellen. Lees meer bij Der Spiegel

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Politiek':

Duitse regering ruziet over verwarmingswet

Duitse regering ruziet over verwarmingswet

Weer is er ruzie in de Duitse regering. De FDP blokkeert een wetsvoorstel dat moet zorgen dat verwarmingen op gas en olie worden vervangen.


Lees meer

Slaapwandelend naar een tweede termijn

Slaapwandelend naar een tweede termijn

Veel Duitsers zien Scholz als zwakke leider. Maar hij zou zomaar slaapwandelend over twee jaar kunnen worden herkozen, schrijft econoom Carsten Brzeski.


Lees meer

We zijn allemaal 'SchönmacherInnen'

We zijn allemaal 'SchönmacherInnen'

De ophef over de visagiste van minister Baerbock laat Inge Jooris verzuchten dat we allemaal zo ons best doen om de beste versie van onszelf te tonen.


Lees meer

Duitse coalitie gaat van conflict naar conflict

Duitse coalitie gaat van conflict naar conflict

De Duitse coalitiepartijen SPD, Groenen en FDP liggen steeds weer met elkaar overhoop. De kou lijkt nog niet uit de lucht.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger