Duitslandweb logo Duitslandweb

Vernielingen aangericht bij kantoor Lauterbach tijdens jaarwisseling

Kort nieuws - 3 januari 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Tijdens nieuwjaarsnacht hebben onbekende verdachten de ruiten van het kantoor van gezondheidsminister Karl Lauterbach (SPD) in zijn kiesdistrict in Keulen ingegooid. Ook de ruiten van voormalig Ostbeauftragte Marco Wanderwitz (CDU) werden vernield.

Lauterbach gaat er zelf van uit dat de daders uit de hoek van geradicaliseerde vaccinatietegenstanders en corona-ontkenners komen, zei hij op nieuwjaarsdag tegen persbureau dpa. Hij baseert zich daarbij op dreigmails die hij heeft ontvangen en op het feit dat er begin december ook al teksten op zijn kantoor werden gesmeerd.

In Zwönitz in de deelstaat Saksen zijn de ruiten van het kiesdistrictkantoor van Marco Wanderwitz vernield. Wanderwitz was tot de recente regeringswissel Ostbeauftragte, de adviseur van de bondsregering voor Oost-Duitsland. De plaatselijke politie gaat er vanuit dat de vernielingen met vuurwerk zijn aangericht en duidt de daad als een aanslag. Lees meer bij de Süddeutsche Zeitung en Der Tagesspiegel

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

Duitsland in 2022

Duitsland in 2022

Een mogelijke vaccinatieplicht, sluiting van de laatste kerncentrales en het voorzitterschap van de G7. Een vooruitblik op Duitsland in 2022.

Lees meer

Tijdlijn Duitsland in 2021

Tijdlijn Duitsland in 2021

Klik met deze tijdlijn door de belangrijkste gebeurtenissen van 2021. Een jaar van verkiezingen, corona en de overstromingsramp.

Lees meer

Afscheid Merkel: Nina Hagen als verzoeknummer

Afscheid Merkel: Nina Hagen als verzoeknummer

Merkel wordt donderdagavond in Berlijn uitgezwaaid met een 'Zapfenstreich', een eeuwenoude traditie.

Lees meer

Warum, wieso: is nudisme zo populair in Oost-Duitsland?

Warum, wieso: is nudisme zo populair in Oost-Duitsland?

In de serie 'Warum, wieso?' zoeken we alledaagse Duitse kwesties uit. Aflevering 8: Oost-Duitsland en de Freikörperkultur

Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger