Duitslandweb logo Duitslandweb

Minister Lauterbach: tekort vaccins in eerste kwartaal 2022

Kort nieuws - 15 december 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Duitsland heeft niet genoeg vaccins voor het eerste kwartaal van 2022. Dat bevestigt de nieuwe minister van Gezondheid Karl Lauterbach (SPD) na een inventarisatie.

"Inderdaad, we hebben te weinig vaccins", zei Lauterbach dinsdagavond op tv bij ARD-Tagesthemen. "Dat heeft velen verrast, mij ook." De minister kondigde vorige week aan te inventariseren hoeveel vaccins er beschikbaar zijn. De nieuwe regering van SPD, Groenen en FDP is een grote vaccinatie-campagne begonnen. Tot kerst moeten 30 miljoen prikken worden gezet en begin volgend jaar wil ze een vaccinatieplicht invoeren.

Lauterbach wil de komende dagen "via alle kanalen die beschikbaar zijn" zorgen voor meer vaccins. SPD-minister van Werkgelegenheid Hubertus Heil beschuldigt Lauterbachs voorganger Jens Spahn (CDU) ervan niet genoeg vaccins te hebben besteld. Die had eerder gezegd dat er voor dit jaar genoeg voorraad was, maar ook dat hij nog met Biontech/Pfizer onderhandelde over extra leveranties.

Artsenverenigingen zijn boos en verbijsterd over het tekort, net nu artsen "een recordtempo bij het inenten" hebben bereikt. "Een fataal signaal voor iedereen die met volle inzet deze pandemie bestrijdt," aldus de voorzitter van de vereniging van ziekenfondsartsen. De voorzitter van de Bundesärztekammer noemt het "onvoorstelbaar" dat de logistiek in een land als Duitsland niet functioneert. Lees meer bij Die Welt

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Corona in Duitsland':

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Duitsland heeft de mondkapjesplicht in het ov en ook grotendeels in de zorg afgeschaft. Een overzicht van de corona-regels.


Lees meer

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Door de opkomst van de omikronvariant staat de Duitse vaccinatieplicht tegen corona ter discussie.


Lees meer

De schuldigen

De schuldigen

Het strenge Duitse moralisme heeft nu het thema vaccinatie in zijn greep, constateert columnist Merlijn Schoonenboom.


Lees meer

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Terwijl de besmettingen oplopen, leek de Duitse politiek verlamd. Maar nu zijn een nieuwe wet en extra maatregelen besloten.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger