Duitslandweb logo Duitslandweb

Duitsland ontvangt eerste doses nieuw vaccin Novavax

Kort nieuws - 21 februari 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De eerste 1,4 miljoen doses van het nieuwe coronavaccin Novavax worden vandaag in Duitsland verwacht. De hoop is dat mensen die geen mRNA-vaccin willen, zich met Novavax laten inenten.

In Duitsland is een op de zeven volwassenen niet gevaccineerd. Bij een deel van hen is dat omdat ze geen mRNA-vaccin - zoals die van Bionetch/Pfizer en Moderna - willen. De mRNA-vaccins bevatten kleine stukjes genetisch materiaal en sommige mensen zijn bang dat hun dna daardoor verandert. Novavax - officiele naam Nuvaxovid - geldt als 'traditioneel' vaccin. Er zitten onder meer nagemaakte deeltjes in van het spike-eiwit, waar het coronavirus deels uit bestaat. Na een prik maakt het lichaam antistoffen aan. 

Wanneer de eerste prikken met Novavax worden gezet, verschilt per deelstaat. In de meeste deelstaten zal dat in de eerste week van maart zijn. De Duitse vaccinatiecommissie StiKo adviseert het vaccin voor personen van 18 jaar en ouder. Er zijn twee prikken nodig met een afstand van minstens drie weken. Na zes maanden wordt een booster geadviseerd. In totaal zou Duitsland voor 2022 tot 34 miljoen doses van Novavax hebben besteld. Lees meer bij Der Speigel en Tagesschau

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Corona in Duitsland':

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Duitsland heeft de mondkapjesplicht in het ov en ook grotendeels in de zorg afgeschaft. Een overzicht van de corona-regels.


Lees meer

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Door de opkomst van de omikronvariant staat de Duitse vaccinatieplicht tegen corona ter discussie.


Lees meer

De schuldigen

De schuldigen

Het strenge Duitse moralisme heeft nu het thema vaccinatie in zijn greep, constateert columnist Merlijn Schoonenboom.


Lees meer

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Terwijl de besmettingen oplopen, leek de Duitse politiek verlamd. Maar nu zijn een nieuwe wet en extra maatregelen besloten.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger