Duitslandweb logo Duitslandweb

Deelstaten willen hotels openen met de feestdagen

Kort nieuws - 1 december 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Meerdere Duitse deelstaten hebben aangekondigd met de feestdagen hotelovernachtingen voor familiebezoeken toe te staan. Kanselier Merkel is het daar niet mee eens.

De deelstaten Noordrijn-Westfalen, Nedersaksen, Hessen, Sleeswijk-Holstein, Mecklenburg-Voorpommeren en Berlijn hebben aangekondigd hotelovernachtingen met de feestdagen toe te staan, zodat mensen hun familie kunnen bezoeken. Daarmee gaan de deelstaten in tegen de regels van de gedeeltelijke lockdown die de ze eind oktober met Merkel hebben afgesproken. Merkel bekritiseert de plannen. Het is volgens haar niet controleerbaar of hotelgasten daadwerkelijk familie in de betreffende regio hebben. 

Er is met de deelstaten afgesproken om de coronamaatregelen met de feestdagen te versoepelen. Maar het ontbrak Merkel aan de fantasie, om te bedenken dat met name zwaar getroffen deelstaten de hotels weer willen openen, zo werd de Kanselier geciteerd.

Vandaag gaan in Duitsland strengere coronamaatregelen in, die tot 20 december blijven gelden. Tijdens de feestdagen worden de contactbeperkingen versoepeld, zodat mensen met kerst en oud en nieuw met meer mensen samen kunnen zijn. Lees meer bij welt.de

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Corona in Duitsland':

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Duitsland heeft de mondkapjesplicht in het ov en ook grotendeels in de zorg afgeschaft. Een overzicht van de corona-regels.


Lees meer

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Door de opkomst van de omikronvariant staat de Duitse vaccinatieplicht tegen corona ter discussie.


Lees meer

De schuldigen

De schuldigen

Het strenge Duitse moralisme heeft nu het thema vaccinatie in zijn greep, constateert columnist Merlijn Schoonenboom.


Lees meer

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Terwijl de besmettingen oplopen, leek de Duitse politiek verlamd. Maar nu zijn een nieuwe wet en extra maatregelen besloten.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger