Duitslandweb logo Duitslandweb

Duitse marinebaas neemt het op voor Poetin en moet vertrekken

Kort nieuws - 24 januari 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Marinecommandant Kay-Achim Schönbach is dit weekeinde opgestapt nadat hij uitspraken had gedaan over Rusland en de Oekraïne die indruisen tegen het Duitse beleid. Hij zei in een paneldiscussie die op youtube te zien is onder meer dat Poetin meer respect verdient en dat Oekraïne de Krim niet zal terugkrijgen.

Oekraïne riep de Duitse ambassadeur op het matje vanwege de uitspraken van vice-admiraal Schönbach. Het Duitse ministerie van Defensie distantieerde zich van de uitspraken van de marinebaas. Schönbach bood zaterdag publiekelijk zijn excuses aan, hield de eer aan zichzelf en trad terug.

In de video zei Schönbach onder meer dat hij een radicale rooms-katholiek is en ook daarom hoopt op steun van Rusland te kunnen rekenen ten opzichte van China, dat hij als een grotere bedreiging ziet. Hij zei niet te geloven dat Rusland Oekraïne wil binnenvallen. Lees meer bij Tagesspiegel en Der Spiegel en lees het persbericht van de marine

Reacties

Edi Cljsters - 24 januari 2022 20:29

Vrije meningsuiting ? Wel voor covidioten die met hun onzin de gezondheid van andere mensen schaden, maar niet voor een top-officier die durft ingaan tegen de Koude-oorlogshetze zoals die door de gestroomlijnde media sinds weken wordt opgeklopt ??

Reageer
Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Duitsland en de wereld':

5 vragen over Duitsland en het conflict in het Midden-Oosten

5 vragen over Duitsland en het conflict in het Midden-Oosten

Waarom voelt Duitsland een speciale verplichting voor Israël? En hoe gaat Duitsland om met pro-Palestijns protest?


Lees meer

De Duitse staatsraison

De Duitse staatsraison

De aanval van Hamas op Israël zorgt in Duitsland voor extra grote innerlijke verwarring, ziet Merlijn Schoonenboom in Berlijn.


Lees meer

Duitsland en China zoeken in Berlijn toenadering

Duitsland en China zoeken in Berlijn toenadering

Kanselier Scholz ontving China's premier Li Qiang voor kabinetsoverleg, in de hoop de gespannen relatie tussen beide landen te verbeteren.


Lees meer

Wachten op een Chinastrategie

Wachten op een Chinastrategie

De afhankelijkheid van China is een achilleshiel van de Duitse economie. De bondsregering moet snel met een China-strategie komen, aldus econoom Brzeski.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger