Duitslandweb logo Duitslandweb

Kanselier Scholz brengt eerste bezoek aan Washington

Kort nieuws - 7 februari 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Voor het eerst sinds zijn aantreden als kanselier brengt Olaf Scholz vandaag een bezoek aan de Verenigde Staten. In Washington zal Scholz het met president Joe Biden hebben over de corona- en klimaatcrisis, maar vooral ook over de Oekraïnecrisis.

Zowel binnen als buiten Duitsland klinkt er kritiek op de aarzelende houding van de bondsregering in het oplopende conflict tussen Rusland en Oekraïne. Bij de ARD sprak Scholz zich zondag onder meer uit over het uitblijven van Duitse wapenleveringen. De kanselier maakte duidelijk dat de bondsregering al jaren een duidelijke richtlijn heeft dat het niet aan conflictgebieden levert en "dat we ook geen dodelijke wapens aan Oekraïne leveren." Lees meer bij Tagesschau.de

Baerbock in Oekraïne

Voor de tweede keer in minder dan een maand tijd bezoekt minister van Buitenlandse Zaken Annalena Baerbock Oekraïne. Baerbock zal "nogmaals ondubbelzinnig duidelijk maken waar we staan: als partner van Oekraïne in de EU, NAVO en de G7." Dat zei ze vlak voor haar vertrek naar Kiev. "Samen zullen we met harde, zeer concrete maatregelen op elke verdere Russische agressie tegen Oekraïne reageren." Lees meer bij Zeit.de

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Duitsland en de wereld':

5 vragen over Duitsland en het conflict in het Midden-Oosten

5 vragen over Duitsland en het conflict in het Midden-Oosten

Waarom voelt Duitsland een speciale verplichting voor Israël? En hoe gaat Duitsland om met pro-Palestijns protest?


Lees meer

De Duitse staatsraison

De Duitse staatsraison

De aanval van Hamas op Israël zorgt in Duitsland voor extra grote innerlijke verwarring, ziet Merlijn Schoonenboom in Berlijn.


Lees meer

Duitsland en China zoeken in Berlijn toenadering

Duitsland en China zoeken in Berlijn toenadering

Kanselier Scholz ontving China's premier Li Qiang voor kabinetsoverleg, in de hoop de gespannen relatie tussen beide landen te verbeteren.


Lees meer

Wachten op een Chinastrategie

Wachten op een Chinastrategie

De afhankelijkheid van China is een achilleshiel van de Duitse economie. De bondsregering moet snel met een China-strategie komen, aldus econoom Brzeski.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger